Borovinić Bojović: Od administrativnog pitanja prave političku priču

Kompletna priča vezana za Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave i službi Glavnog grada za 2023. godinu malo je predimenzionirana i štaviše, ovaj slučaj pokazuje da opozicija nije našla bilo kakvu drugu veću anomaliju u radu nove gradske vlasti, kazala je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada za „Dan“.

– Opozicija pokušava da od administrativnog pitanja, od kojeg građani ne mogu imati bilo kakvu materijalnu štetu, napravi povod za veću priču – kazala je Borovinić Bojović.

Odbornik SD-a Miloša Maškovića tvrdi da Skupštini nije dostavljen Izvještaj u zakonski predviđenom roku, a iz uprave Grada dokumentovali da je predat 29. marta.

Borovinić Bojović kaže da se između Skupštine Glavnog grada i gradske uprave odvija korektna saradnja u interesu građana i građanki Podgorice.

– Apsolutno se zalažem za svaki oblik pedantnosti, pa i administrativne, i poznato je da insistiram na tome. Ovdje je kompletna priča malo predimenzionirana – kazala je Borovinić Bojović.

Ona ističe da je mnogo važnije što se komunikacija između nove gradske vlasti i građana odvija svakodnevno, u skladu sa mogućnostima i uprkos lošem nasleđu DPS-a, rješavaju probleme i rade na razvoju Podgorice u svim segmentima.

– To podrazumijeva i napredak demokratske političke kulture koja je sada na mnogo većem nivou nego u vrijeme bivše vlasti – ističe Borovinić Bojović.

Jelena Borovinić Bojović bila je nosilac liste „Za budućnost Podgorice“, a iz te koalcije je nedavno izašao Pokret za promjene. Pitali smo da li će taj potez PzP-a imati političku posledicu posebno u kontekstu stabilnosti vladajuće većine u Glavnom gradu.

– Iz Pokreta za promjene konstatovali su da je koalicija „Za budućnost Podgorice“ bila predizborni format, i da je nakon izbora prestala da postoji u tom formatu. I to je tačno, to je poznata politička činjenica, nije novost. Odbornici PzP-a su ispravno zapazili da nema političke krize u Glavnom gradu, da je Podgorica od izbora daleko i da bi bilo kakvo koketiranje sa izborima nakon godinu dana bilo krajnje nekorektno prema građanima i građankama. Takav stav saopštili su i ostali članovi većine, a ja sam to među prvima kazala i vrijeme je, kao što vidite, potvrdilo moje ocjene – kaže Borovinić Bojović.

Ona ističe da joj je drago što postoji volja da se poštuje koalicioni sporazum unutar većine, a nove saradnje između odborničkih grupa su stvar političke dinamike.

– Sve što ne izlazi iz okvira izborne volje građana, ne predstavlja nekakvu nepremostivu prepreku. Sigurna sam da je najvažnije da se svi zajedno fokusiramo na rad, rad i samo rad, da se posvetimo nastavku ispunjavanja obećanja koje smo dali. Podgorica je veliki grad, politika je „živa stvar“, moja ambicija je da od gradske politike napravimo servis za rešavanje problema i unapređenje života. I na dobrom smo putu – kazala je Jelena Borovinić Bojović.

Foto: Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA