Belan Spajiću: Mogli ste ukazati Vučeviću da Crnu Goru niko nije predao

Predsjedniče Vlade apsolutno razumijem da ste novoizabranom predsjedniku Vlade susjedne Srbije morali uputiti čestitku povodom sastavljanja njegovog pro-putinovskog kabinetu, kazao je predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan. 

Čestitku su, kako je rekao, brzo uputili i neki od najviših funkcionera EU „koja se valjda bori protiv ruskog uticaja na ZB i u Evropi, tako da je apsolutno logično da je uputimo i mi, i naravno, kako drugačije, iskažemo uvjerenje o zajedničkoj evropskoj perspektivi“.

„Jer ko će snažnije zajednički raditi na toj perspektivi do recimo gdin. Aleksandar Vulin, gđa. Milica Đurđević Stamenkovski i gdin. Milan Knežević. U to vjeruju još uvijek aktuelni lideri EU, moramo i mi. Dakle, u tom dijelu se potpuno razumijemo. Ono što ste možda, ali samo možda mogli napisati u čestitki je jedan sitni, mali, stidljivi p.s. u kojem bi ukazali uvaženom premijeru Vlade Srbije da Crnu Goru niko nije predao, posebno ne neke bivše Vlade Srbije, jer Crna Gora nije bila niti će biti njihovo vlasništvo, i da smo spremni samo na toj osnovi graditi bilateralne bratske odnose. Taj p.s. bi možda ukazao da štitite ugled,  dostojanstvo i istoriju Crne Gore i da imate zericu hrabrosti i samopoštovanja kao njen premijer. No dobro, jasno je zašto je jedan takav stidljivi p.s. izostao. Nije mudro stati na žulj onima koji su nam sastavili Vladu i drže nam je na okupu. Stoga se izvinjavam što grintam“, naveo je Belan na mreži X.

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA