Belan o izvještaju Fridom hausa: Crna Gora klizi ka autoritarnom režimu

Rezultati djelovanja ove vladajuće većine su predstavljeni u najnovijem izvještaju Fridom Hausa “Države u tranziciji 2023” i ovaj izvještaj najrelevantije međunarodne organizacije u ovoj oblasti na koji se aktuelna vlast godinama pozivala, prepoznaje nikad gore stanje demokratije u Crnoj Gori koja klizi ka autoritarnom režimu.

To je kazao Vatroslav Belan, jedan od kandidata sa liste „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“, navodi se na sajtu Liberalne partije.

„Ocjena Crne Gore o stanju demokratije i ljudskih sloboda najgora je u posljednjih deset godina. Izvještaj Fridom Hausa jasno je prepoznao ono na što već dugo ukazujemo, da je Ustav ozbiljno narušen i pogažen te da su često dovođena u pitanje osnovna ljudska i građanska prava“, rekao je Belan.

Ova vladajuća većina, dodao je on, nastavlja sa politikama koje izoluju Crnu Goru od Evrope i svijeta dok pokušava da nas priključi nepotrebnim i štetnim, lažno otvorenim balkanskim inicijativama.

„Nakon najgoreg izvještaja Evropske komisije koji ocjenjuje da je Crna Gora potpuno zaustavljena na putu ka EU i daljih reformi, dobijamo i ovakve ocjene od međunarodnih organizacija koji zabrinjavaju svakog dobronamjernog građanina, osim, očigledno, one na vrhu vlasti“, navodi se u njegovoj izjavi.

Jedino rješenje, prema njegovim riječima, koje može zaustaviti ovakvo poniranje i dalje urušavanje države, institucija, sistema vrijednosti i ugleda Crne Gore jeste da se konačno stavi tačka na poraznu politiku dvije vlade formirane nakon 2020. godine, te da se nakon 11. juna formira stabilna, proevropska i građanska većina koja će vratiti Crnu Goru čvrsto na put evropskih integracija, reformi i pokrenuti društvo sa mrtve tačke na kojoj tavori već tri godine pod vladama ove većine.

Izvor: Vijesti

Foto: LP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA