Raičević i Canović podržali Rezoluciju UN-a o Srebrenici

Predsjednici opština Bar i Plav, Dušan Raičević i Nihad Canović, podržali su inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić kojom je pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Raičević je uputio je pismo podrške Sarajevu.

„Pružam punu podršku nastojanjima pobratimskog Grada Sarajeva i Karić da okupi široku koaliciju gradova regiona, Evrope i svijeta, koja će solidarno i otvoreno podržati usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici na predstojećoj Generalnoj skupštini UN-a”, navodi se u pismu Raičevića.

To je, kako se dodaje, civilizacijska i ljudska obaveza svih.

“Kako bi stvorili bolje društvo u kojem se takvo nešto više nikada ne može i ne smije ponoviti“, rekao je Raičević.

Canović je podsjetio da je podržao i inicijativu nevladinog sektora da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici.

On smatra da je to čin poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, ali i iskazivanje opredjeljenja za izgradnju mira i skladnog suživota na našim prostorima.

Canović je dodao da iskreno podržava inicijativu i nastojanje Karić, koja poziva na mir, solidarnost i zajedništvo.

“Podrška Rezoluciji šalje jasnu poruku da je naše opredjeljenje očuvanje mira, da pravda treba da bude zajednički princip oko kojeg će se okupiti region i da samo ukoliko se istinski suočimo sa prošlošću možemo graditi bolju budućnost”, naveo je Canović.

Foto: srebrenicamemorial.org

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA