(VIDEO)“Plavi krug”- knjiga suštinskih životnih poruka, važnih za buduće generacije

Književna zajednica „Vladimir Mijušković“ i Javna ustanova „Zahumlje“ upriličili su književno veče u okviru kojeg je promovisana knjiga  “Plavi krug” prof.dr Dragane Litričin Dunić.

Dragana Litričin-Dunić u knjizi “Plavi krug” sabrala je intervjue sa istaknutim ličnostima srpske kulture i duhovnosti, nastale tokom njenog novinarskog angažmana u Televiziji Novi Sad i u listu “Duga”.

Unikatni, smisleni i profesionalno usmjeravani razgovori, sa odabranim krugom unih  ljudi definišu prave vrijednosti,  njeguju kulturu izražavanja i dijaloga i pružaju odgovore na vječna pitanja o životu,umjetnosti, ljubavi, vjeri, smislu postojanja i druge teme.

Misli poznatih  pisaca, naučnika, umjetnika i duhovnika, pretočene u knjigu “Plavi krug”  sadrže  suštinske  životne poruke,  važne za buduće generacije čitalaca i naučnika.

Radoje Femić u kritičko književnom osvrtu na knjigu “Plavi krug”, uz ostalo, naglasio da je autorka  u  ulogama  tumača književnosti i intervjuera, ponudila savremenoj umjetničkoj kritici unikatni elitistički brevijar  – sistematizovane dijaloge sa našim najznačnijim savremenicima.

Dragana Litričin Dunić, bavi se obrazovnim izdavaštvom i književnom kritikom, autorka je dvije čitanke- udžbenika za osnovnu školu.

Sva izdanja višeznačne knjige “Plavi krug”, u misiji očuvanja srpskog kulturnog nasleđa i njegovanja kulture sječanja kod mlađe populacije, promovisala je širom regiona i Evrope.

Jovan Džodžo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA