Preko 170 umjetnika potpisalo inicijativu „Kultura nije plijen”

Uoči protesta inicijative „Kultura nije plijen“ koji je najavljen za utorak, 31. oktobar, u 11 časova, naspram Skupštine Crne Gore, na platou ispred nekadašnje galerije „Centar“, ova inicijativa juče je medijima dostavila otvoreni spisak svojevrsne peticije protivnika predloga da za novu ministarku kulture i medija bude imenovana dr Tamara Vujović, članica Demokrata Crne Gore.

Do 19 časova peticiju – reagovanje na ovaj predlog za izbor ministarke potpisalo je preko 170 poslenika kulture i umjetnika, koji su mahom i članovi neke od 23 strukovne organizacije – nevladinih udruženja i sindikata, koji su se oglasili prije nekoliko dana povodom ovog kadrovskog rješenja buduće Vlade.

I ovaj put ponovili su da smatraju da nije poželjno predložiti za ministarku kulture osobu koja nije iz sfere umjetnosti i kulture, dodajući da takav stav nije usmjeren lično na predloženu kandidatkinju – Tamaru Vujović, „već na partitokratski princip delegiranja javnih službenika koju je nova vlast preuzela od prethodnih u neizmijenjenoj formi, uprkos predizbornim obećanjima“.

Foto: Lazar Ružić/Dan

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA