Nikšić i Budva: Ljetnja škola srpskog jezika za strance od 7-28.jula

Matica Srpska -Društvo članova u Crnoj Gori i ove godine će organizovati Ljetnju školu srpskog jezika i kulture za strance.

Program škole će se odvijati od 7-28.jula u Nikšiću i Budvi,  a Matica je pozvala zainteresovane da se prijave najkasnije do 9.maja (prijavni formular mogu preuzeti na linku https://maticasrpskacg.org/skola/ ).

“Škola je namijenjena studentima srpskog/srpskohrvatskog jezika (evropskih i svjetskih univerziteta), srpskoj dijaspori i svim zainteresovanim osobama starijim od 18 godina.  Nastava, na prvom mjestu, podrazumijeva učenje srpskog jezika (ekavski i ijekavski izgovor, govorne vještine, pisanje, gramatički i leksički sistem) i biće organizovana u tri nivoa (početni, srednji i napredni)”, navode organizatori.

U okviru programa Ljetnje škole, ističu, predviđena su i predavanja univerzitetskih profesora iz oblasti srpske književnosti, filma, istorije Srba i srpskog jezika, istorije Crne Gore, umjetnosti, nauke i religije.

“Organizatori su se i ove godine potrudili da ponude kvalitetan i raznolik sadržaj, tako da će biti upriličene i mnoge vannastavne aktivnosti — boravak na Crnogorskom primorju (u Budvi od 24. do 28. jula), obilazak Žabljaka i Crnog jezera, Pivskog jezera, posjeta manastiru Ostrog i obilazak kulturnoistorijskih znamenitosti Crne Gore, pjesničke i filmske večeri, festivali, koncerti i učenje narodnih igara”.

Četvrtu Ljetnju školu srpkog jezika i kulture za strance Matica Srpska-društvo članova u Crnoj Gori organizuje sa saradnicima -Opština Nikšić, Turistička organizacija Nikšić, Opština Budva, Turistička organizacija Budva i NVO ,,Prijatelji Nikšića”.

NIKŠIĆ PROGNOZA