DPS Nikšić: Mrak sa nikšićkih ulica uselio se i u Nikšićko pozorište

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je da su pokušaji opravdanja izjave umjetničkog direktora Nikšćkog pozorišta Janka Jelića smiješni i da jedina mjera jesu ostavke.

„Mrak sa nikšićkih ulica, uselio se i u Nikšićko pozorište, u kojem očigledno ne vide stvarnost, pa, ne stideći se, iznalaze opravdanja za skandaloznu izjavu umjetničkog direktora Janka Jelića, koji je kazao da je nasilje nad ženama izlizana tema, te da su žene te koje diskriminišu. Pitamo se samo otkud ljudska i moralna snaga izgovoriti da je priča o nasilju nad ženama stvar estetike“, ističe se u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a se pitaju i „koliko mali moraš biti da ovu sramotu smjestiš u kontekst pitanja estetike“.

„I nijesu samo oni ti koji su pokušali da bace prašinu u oči građankama i građanima, učinio je to juče i Kovačević kvalifikujući Jelićev sramotni istup kao problem u komunikaciji i zahvaljujući mu se što je otvorio polemiku po ovom pitanju. N’o od onoga koji srednjim prstom namješta sat prilikom intoniranja himne, drugačije se nije ni očekivalo, al’ ostaje pitanje da li se Kovačević izruguje sa cjelokupnom crnogorskom javnošću ili sa samim sobom“, navode iz OO DPS Nikšić.

Dodaju i da dok rukovodstvo Nikšičkog pozorišta „zabranjuje“ predstave koje govore o važnim društvenim problemima i služe za podizanje svijesti, „u Nikšiću mjesta ima za svetosavske pirove“.

„I mada Jelić sigurno ne bi potrčao da kupi kartu za “IzloŽene”, uvjereni smo da je spreman da stane u red za kartu za koncert Danice Crnogorčević, kojoj Sportski centar Nikšić otvara svoja vrata, vjerovatno da je nagradi za skrnavljenje crnogorske himne i unižavanje državnih simbola Crne Gore. Na kraju, ali prije svega, ovaj skandal zahtijeva hitnu ostavku, ne samo Jelića, već i direktora Krulanovića i naravno glavnog skandal majstora, Marka Kovačevića“, zaključuje se u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA