Saradnjom do unapređenja kulturnih veza sa makedonskim narodom

Predstavnici Komune tokom susreta sa ministarkom kulture Sjeverne Makedonije Biserom Kostadinovskom Stojčevskom naglasili su značaj regionalne institucionalne saradnje, kao i civilnih inicijativa i najširih partnerskih projekata u cilju unapređenja položaja manjinskih kultura kao i tematskih programa iz oblasti istorijskog prijateljstva i kulturnih veza crnogorskog i makedonskog naroda.

U organizaciji i podršci ambasadora Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Zećira Ramčilovića, ministarka kulture Sjeverne Makedonije Bisera Kostadinovska Stojčevska nakon promocije časopisa Komuna u Skoplju primila je predsjednika programskog odbora Željka Rutovića,direktora i glavnog urednika Amera Ramusovića i člana izdavačkog savjeta časopisa Komuna rofesora Šefka-Šekija Ličinu.

„Uz pohvalne ocjene o karakteru programskog sadržaja Komune, ministarka Kostadinovska Stojčevska je apostrofirala značaj zaštite i očuvanje identiteta u današnjim sveukupnim globalnim procesima. U tom duhu sagovornici su istakli značaj afirmacije multikulturalnosti kao civilizacijskog pitanja unapređenja i poštovanja ljudskih prava“, navodi se u saopštenju-

Direktor Komune Ramusović upoznao je ministarku sa izdavačkom djelatnošću ovog časopisa kojom prilikom joj je uručena knjiga posvećena znamenitom makedonskom novinaru i publicisti Janku Nikolovskom „PO-etika života“ autora Željka Rutovića i Mirka Jakovljevića. Takođe, uručena su joj i druga izdanja sa tematskim sadržajem istorije i kulture Crne Gore.

„Sagovornici su saglasni u ocjeni i potrebi štampe tematskog broja Komune posvećene kulturnim, istorijskim i sveukupnim vezama Sjeverne Makedonije i Crne Gore.Na kraju razgovora ministarka Kostadinovska Stojčevska izrazila je zadovoljstvo što je kulturna javnost grada Skoplja bila u prilici bliže upoznati sadržaj vrijednosti Komune koja je sa velikom pažnjom predstavljena u prostoru Crnogorske zajednice“, naveli su iz Komune.

Foto: Komuna

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA