Art klub “Prvo pismo” večeras u Nikšiću organizuje: Aforizmijada-Jovan Zafirović

Aforističar i satiričar Jovan Zafirović gost je Art kluba “Prvo pismo” u Nikšić.

Veče će biti održano u “Tehnopolisu” sa početkom u 19h.

Gost večeri je aforističar Bojan Rajević, u muzičkom dijelu programa nastupiće etno pojac Tijana Vučetić. Moderator večeri je pjesnikinja Sava Radulović koja rukovodi Art klubom.

Zafirović je iz Gnjilana,student je sociologije na Filozofskom fakultetu u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Dobitnik je Politikine Vibove nagrade (2021) koja se dodjeljuje najboljem mladom satiričaru, nagrade Mladi tipar (2022), nagrade Vuk Gligorijević (2023), nagrade „Poenta“ (2023) koju dodjeljuje Novosadski festival knjige najboljem mladom autoru.

Piše kratke satirične priče i aforizme koje objavljuje u „Politici“, „Večernjim novostima“, „Enigmatici“, „Ježu“, „Ilustrovanoj politici“, „Šipku“, „Etni“, na različitim internet portalima i časopisima u zemlji i regionu.

 Jedan je od scenarista emisije „Karavan“ na Radio Beogradu. Član je Udruženja novinara Srbije i član je upravnog odbora Beogradskog aforističarskog kruga.

Objavio je knjigu aforizama „Glavom kroz stid“ (2022). Ta knjiga, zahvaljujući dizajnu koji je potpisala Miljana Dunđerin, predstavljala je Srbiju na Sajmu knjiga u Frankfurtu na izložbi „Najbolje dizajnirana knjiga na svetu“ koju organizuje Njemačko udruženje za umjetnost knjige.

foto: UNS/Radio Mitrovica sever

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA