(VIDEO) Nikšićko pozorište: U narednim mjesecima planirano više turneja u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Nikšićko pozorište u ovom i narednim mjesecima imaće više turneja u Srbiji i Bosni i Hercegovini. U toj teatarskoj kući sa ponosom ističu su novije produkcije – predstave “Boing Boing”, “Narodni poslanik“ i “Kumovi” bile zapažene i punile sale u Crnoj Gori i državama okruženja.

Veliko priznanje Nikšičkom pozorištu, glumačkoj i rediteljskoj ekipi, su brojni pozivi sa više referentnih reginalnih adresa. Najavljena gostovanja u pozorištima u Srbiji i Bosni i Hercegovini prilika su za postojanija povezivanja i stvaranje nove publike, smatra direktor Radinko Krulanović.

Predstava “Kumovi “ nedavno je imala uspješnu turneju na scenama u Novom Sadu, Somboru i Kuli. Ovaj komad Dušana Kovačevića, pisca koji odlično poznaje mentalitet Balkanskog čovjeka, a kojeg publika uvažava, poštuje i voli, dobija brojne pozive za gostovanja.

Bez dobrih predstava i punih sala nema teatra, koji je po samom ustrojstvu, koncepciji i suštini ogledalo naših života i najbolji svjedok vremena u kojem živimo. Svrha i vrijednost pozorišta je dobra i igrana predstava, smatraju i zaposleni i uprava Ustanove, koja u ovoj godini obilježava 14 decenija pozorišnog života u gradu pod Trebjesom.

Jovan Džodžo
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA