Za godinu od naplate trajekta zaradili preko četiri miliona eura

Upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane je primjer kako efikasna i transparentna državna uprava može znatno povećati efikasnost i profitabilnost javnih preduzeća, kazao je direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj povodom godinu dana od naplate ove trajektne linije.

„Cio postupak oko vraćanja trajekta u vlasništvo države je pokazao koliko su bile jake, gotovo nepobjedive kriminalne i tajkunske sprege bivšeg korumpiranog režima Mila Đukanovića“, kazao je Mikijelj. 

Naglasio je poznata medijska hajka kroz koju su njegov tim i on prošli.

„Svaki naš korak u ovom poslu je bio propraćen dotad neviđenim napadima, čak i na naše porodice. Ipak rezultati govore sljedeće: Mi smo ostvarili prihod 8,1 miliona eura za godinu dana; Tajkuni Mila Đukanovića su davali sitninu u državni budžet, 200 hiljada eura; Prihod je jedno, a čista zarada je sasvim nešto drugo – mi smo zaradili 4 miliona eura za godinu dana; Zahvaljujući našoj, moram reći hrabrosti mi sada znamo da su od države godišnje krali najmanje 3,8 miliona eura“, saopštio je Mikijelj. 

Naglašava da su zato napadi na njega i njegov tim bili toliko bezočni i strašni – „oduzeli smo DPS tajkunima 3,8 miliona eura godišnje“, poručuje Mikijelj. 

Ističe da nijesu tu stali, prije godinu dana nismo imali nijedan brod – za samo godinu dana mi imamo 8
brodova u našem vlasništvu.

„Uvjeren sam da svi građani Crne Gore vjeruju da ćemo na jedan fenomenalan način odgovoriti narednoj ljetnoj turističkoj sezoni, imamo i ljudske resurse i kapacitete potrebne za realizaciju turističke sezone na najbolji način i uvjeren sam da će građani Tivta, Herceg Novog, ali i cijele Crne Gore u narednom periodu na jedan jasan način vidjeti korist i benefite od toga što sredstva sa ovog lokaliteta idu u budžet svih građana Crne Gore“, kazao je on. 

foto: Morsko dobro

NIKŠIĆ PROGNOZA