Radulović: Luci Kotor ekskluzivno pravo za pilotažu u kotorskom akvatorijumu

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović saopštio je da je Vlada odlučila da ekskluzivno pravo za pilotažu u kotorskom akvatorijumu ubuduće ima Luka Kotor.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Odlukom Vlade, Luka Kotor ubuduće ima ekskluzivno pravo za pilotažu, povećanu sigurnost plovidbe, kao i prihod države i kotorske opštine. Novi Zakon o sigurnosti pomorske plovidbe propisaće obaveznu upotrebu remorkera u Bokokotorskom zalivu. Prihvaćena je inicijativa Unije… <a href="https://t.co/i6cukZYOwu">pic.twitter.com/i6cukZYOwu</a></p>&mdash; Pokret Evropa sad! (@pokretevropasad) <a href="https://twitter.com/pokretevropasad/status/1782338051231879482?ref_src=twsrc%5Etfw">April 22, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Odlukom Vlade, Luka Kotor ubuduće ima ekskluzivno pravo za pilotažu, povećanu sigurnost plovidbe, kao i prihod države i kotorske opštine“, saopštio je Radulović.

Kaže da će novi Zakon o sigurnosti pomorske plovidbe propisati obaveznu upotrebu remorkera u Bokokotorskom zalivu.

„Prihvaćena je inicijativa Unije pomoraca da lučke kapetanije realizuju projekat “administracija bez papira“, pa će pomorci uskoro za dokumenta aplicirati preko interneta“, ističe se u saopštenju.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA