Mljekari i stočari čekaju Đeljošaja: Najavili prosipanje mlijeka po zgradama resora poljoprivrede i ekonomije

Crnogorski farmeri i mljekari će, ako sjutra ne bude reakcije ministra ekonomije Nika Đeljošaja, doći ispred zgrade tog resora sa cistjernama mlijeka koje će donirati građanima, dok će ostatak prosuti po zgradama ministarstava poljoprivrede i ekonomije.

To je ispred Udruženja stočara poručio Vlado Lakić, nakon što je više predstavnika mljekara i stočara došlo pred zgradu Đeljošajevog resora i zahtijevalo sastanak sa ministrom. Lakić je kazao da ih neće primiti danas, te da problem otkupa mlijeka nije u nadležnosti tog ministarstva.

Domaće mljekare “Srna”, “Lazine”, “Nika” i “Drezga” najavile da će od 1. do 5, maja obustaviti otkup mlijeka, jer imaju viškove sirovog mlijeka i gotovih proizvoda zbog smanjene potražnje, vjerskog posta i ramazana. Poljoprivrednici i mljekari sada traže rješenje od Vlade za ove probleme.

Lakić je pojasnio da će se sa prosipanjem mlijeka gledati iste scene koje se posljednjih mjeseci vide širom Evrope.

„Tražili smo da reaguju po pitanji zaliha koje su se stvorile i prekomjernog uvoza koji imamo u Crnoj Gori. Da sa mjerema koje može donijeti Vlada i ministarstvo ekonomije, izađu u susret i riješe probleme, problemi ne traju samo ove već i prethodnih godina“, pojasnio je Lakić i naveo da su do sada imali više sastanaka sa Đeljošajem, ali da nije bilo efekta.

Dodao je da će probleme riješiti radikalno ako ne bude moguće demokratskim putem.

foto:ilustracija/envato

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA