Bečić otvorio svečanost dodjele godišnjih nagrada najuspješnijim menadžerima, poslodavcima i preduzetnicima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić otvorio je svečanost dodjele godišnjih nagrada najuspješnijim menadžerima, poslodavcima i preduzetnicima, u organizaciji Asocijacije Menadžera Crne Gore i dodijelio nagrade najboljim preduzetnicima.

“Bečić se u svom uvodnom obraćanju obratio svim prisutnim zvaničnicima i istakao da mu je velika čast što i kao potpredsjednik Vlade, a i kao ekonomista po profesionalnoj vokaciji, ima priliku da otvori svečanost dodjele najprestižnijih poslovnih nagrada na nacionalnom nivou, čiji je Vlada Crne Gore institucionalni pokrovitelj”, saopšteno je iz Vlade.

Potpredsjednik Vlade je uputio iskrene čestitke na ideji promovisanja najuspješnijih rukovodilaca, sada već tradicionalno osam godina za redom i poželio puno uspjeha u daljem radu.

Govoreći o ,,receptu za uspješan rad, dobro obavljen posao i dobre rezultate” Bečić je naglasio da bi uvijek najveći ulog stavio na timski rad.

,,Jer timski rad podrazumjeva mnogo. Zahtijeva zajedničku strast u obavljanju posla, zahtijeva sposobnost donošenja teških odluka, hrabrost da se suočimo sa izazovima i empatiju prema ljudima sa kojima sarađujemo. Nije suština uspjeha u biznisu, sportu, politici, drugim sferama, ni u novcu, ni u moći, ni u veličini. Nije garancija da okupite najskuplje sportiste svijeta u jedan tim da bi on bio pobjednički”, istakavši da se često u praksi čak dešavalo suprotno i da zato uvijek s ponosom govori o vrijednostima timskog rada, timskog duha i timskog života.

,,Zato se vraćam na menadžere, rukovodice, najodgovornije pojedince. Zato što je suština uspjeha u kvalitetu rukovođenja – da pronađete i iskoristite kvalitet svakog činioca, da pozicionirate člana zajednice tamo gdje može da pruži najviše, da motivišete, balansirate, stimulišete, pravedno djelujete, zajedno napredujete i timski pobjeđujete. Da svako radi za tim, da je svako podređen timu, da svako poštuje tim i da svako osjeća dobro od timskog dobra, uspjeha i napretka. To je pobjednička formula, to je proces koji nije lak, proces koji podrazumijeva mnogo nevidljivog posla, ali zato ste danas tu gdje jeste, jer dok god budete prepoznavali potrebu za timskim radom, trudom i upornošću, nastavićete da nižete uspjehe. Danas, kada vas kolege javno prepoznaju kao najbolje među najboljima, vjerujem da se prisjećate i svih izazova sa kojima ste se suočili, svih prepreka koje ste savladali, ali i svih uspjeha koje ste na kraju izvojevali”, dodao je potpredsjednik Vlade.

Bečić je izrazio uvjerenje da će ovo priznanje biti dodatni podstrek i dobitnicima i svim prisutnim članovima i prijateljima Asocijacije menadžera da nastave da ostvaruju rezultate kojima će doprinijeti razvoju crnogorske ekonomije i poboljšanju sveukupnog društvenog ambijenta u Crnoj Gori.

Uz to, potpredsjednik Vlade je izrazio punu spremnost Vlade Crne Gore za blisku saradnju sa poslovnim sektorom radi unaprjeđenja ekonomskog ambijenta zemlje, posebno kroz nova zakonska rješenja, podršku procesu digitalizacije, afirmaciju rodne ravnopravnost i osnaživanje ženskog liderstva.

,,Država je tu da stvara uslove, jednaka šanse i zdrav ambijent. Da gradimo jake institucije koje uvijek moraju biti iznad svih nas i svakog pojedinca, jer svi smo mi prolazni, a samo država koju jedino čuvaju jake institucije može biti vječna”, rekao je Bečić.

Osvrnuvši se na odlučnu i kontinuiranu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, protiv zloupotrebe i podrivanja institucija koja je, kako kaže ,,najvažnija utakmica za budućnost Crne Gore”, Bečić je istakao da država mora stvoriti ambijent zdravog sistema vrijednosti i iskrenog patriotizma ,,jer nije državno i opšte dobro ničije kako su se neki željeli opravdavati. Svaka institucija, svaki javni budžet, svo državno i opšte dobro je tvoje dobro, naše dobro, zajedničko dobro one djece koja će nas naslijediti. Zato je odnos prema njemu zapravo definicija ljubavi i patriotizma prema državi, a samo zemlja jakih institucija kojima se vjeruje i u kojima se svaki čovjek, svaka firma, svaki zdrav kapital osjeća spokojno, jednako i pravno sigurno, može biti pogodno tlo za očuvanje i razvoj domaće ekonomske supstance, ali i privlačenje zdravog i respektabilnog kapitala.”

Na kraju svog govora, potpredsjednik Vlade Bečić je pozvao sve ,,da težimo najboljem, da gradimo bolju budućnost za vaše timove, za sve naše organizacije, bez obzira na to čime se primarno bavili, da budemo posvećeni izgradnji ekonomski jakog, pravno uređenog i stabilnog društva, društva čije će granice uskoro postati evropske i društva koje će biti za primjer, jer to dugujemo našoj zemlji i generacijama onih kojima u nasleđe ostavljamo ovu prelijepu zemlju. Hajde da zajedno i timski 2028. godine proslavimo Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije”, zaključio je Bečić.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA