(VIDEO) Predstavnici Glavnog grada nisu došli na sjednicu odbora za razgraničenje Podgorice i Tuzi

Na prvoj sjednici odbora za stvaranje uslova za funkcionisanje Opštine Tuzi nijesu se pojavili predstavnici Glavnog grada. Kako je za „Dan“ kazao Naim Đokaj, predstavnik Ministarstva javne uprave, članovi odbora za razgraničenje Opštine Tuzi prisustvovali su sastanku, te je dogovoreno da sledeći sastanak bude najvjerovatnije 8. maja. 

– Zbog preuzetih obaveza predstavnici Glavnog grada danas se nijesu pojavili. Po poslovniku o radu organizacionog odbora svaka strana može imati i zamjenika člana. Želimo da organizacioni odbor bude efikasan. Nadam se i siguran sam da će svi članovi prisustvovati narednom sastanku početkom maja – rekao je Đokaj.

Đokaj je istakao da će na narednoj sjednici na dnevnom redu biti usaglašene dalje aktivnosti odbora. 

– Vidjećemo da li dvije strane mogu da se dogovore unutar organizacionog odbora, a ono što ne može ostaviti za arbitražu. Tako da ne treba gubiti vrijeme. Očekujem da ćemo nakon sjednice u maju imati jasno definisane puteve ka rješavanju ovog predmeta – istakao je Đokaj. 

Član odbora ispred Opštine Tuzi Emin Hadži kazao je da je konstatovano da sada mogu raditi u punom sastavu.

– Imali smo promjene u dijelu rada organizacionog odbora kod predstavnika Glavnog grada i Ministarstva javne uprave. Sad konačno imamo sve predstavnike. Tu je nas sedmoro i možemo da finiširamo ovaj rad koji inače, predugo traje. Javnost očekuje odgovor, očekuju i građani i Tuzi i Glavnog grada, ali i građani Zete koji čekaju da mi završimo razgraničenje. Daćemo sve od sebe kao i do sada da dođemo do konačnog dogovora pa kakav god bio – kaže Hadži. 

On ističe da je većina stvari u načelu dogovorena, te da ono što bude sporno riješiće arbitraža.

– Nevjerovatno je da mi dvije godine nismo mogli da se sastanemo, a razlog su promene u sastavu članova komisije iz Glavnog grada i nekoliko puta njihov nedolazak. Ali evo stiču se uslovi da konačno profunkcionišemo i da u narednom periodu, vjerujem u ovom proljećnom dijelu prije ljeta, dođemo do nekog dogovora – istakao je Hadži.

foto/video:Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA