(VIDEO) Donacija Tehnopolisa: Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću robotska industrijska ruka

Srednja stručna škola u Nikšiću danas je dobila edukativnu robotsku ćeliju koju je toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi donirao IPC Tehnopolis.  

U misiji transformacije crnogorskog sistema obrazovanja i uvođenja inovativnih tehnologija u nastavni proces IPC Tehnopolis razvija partnerski odnos sa školama, kako osnovnim tako i srednjim, posebno onim koje nastavu realizuju po modelu dualnog obrazovanja, pružajući im infrastrukturnu, konsultantsku i mentorsku podršku, ali i tehničku, u vidu osnaživanja njihovih IT kapaciteta opremanjem školskih kabineta i laboratorija savremenom opremom.

Jedan takav uređaj IPC Tehnopolis donirao je Srednjoj stručnoj školi Nikšić. Riječ je o edukativnoj robotskoj ćeliji, koja će, po riječima direktora te vaspitno-obrazovne ustanove Milisava Kosovića, učenicima omogućiti sticanje praktičnih vještina od suštinskog značaja u sve dinamičnijem poslovnom okruženju.

„Integracija robotske industrijske ruke u nastavni kurikulum odražava ne samo posvećenost Srednje stručne škole inovacijama, već i želju da učenicima pruži optimalne uslove za obrazovanje“, ističe Kosović.

U IPC Tehnopolis posebno su ponosni na činjenicu da su autori kurikuluma za trening nastavnika o upravljanju edukativnom robotskom ćelijom članovi njihovog kolektiva, kao i na rezultate prošlogodišnjeg Startup inovativnog kampa za srednjoškolce iz Nikšića i Pljevalja, koji su, takođe, realizovali u okviru BEYOND projekta, finansijski podržanog od Evropske unije kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020.

Posvećenost razvoju obrazovnog sistema u Crnoj Gori IPC Tehnopolis je demonstrirao i 2022. godine, kada je, kroz projekat iNnovaNet, Srednjoj stručnoj školi iz Nikšića i Gimnaziji „Slobodan Škerović“ iz Podgorice donirao vrijednu IT opremu.

Podsjetimo, tokom proslog mjeseca IPC Tehnopolis je u okviru BEYOND projekta organizovao trening o upravljanju edukativnom robotskom ćelijom i za nastavnike iz Pljevalja, Priboja, Prijepolja i Nove Varoši. 

Mina  Gezović

foto/video:RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents