Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ uspješni na III Državnom takmičenju srednjih škola

Učenici srednje muzičke škole uspješno su se predstavili na III Državnom takmičenju srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti koje je održano 24. i 25. aprila u organizaciji Centra za stručno obrazovanje, saopšteno je iz te ustanove.

„Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je bila JU Muzička škola „Vida Matjan“ iz Kotora. Takmičare je ocjenjivao eminentni žiri iz zemlje i regiona, po utvrđenim pravilima i propisima, a regularnost takmičenja pratili su predstavnici Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete nauke i inovacija i Zavoda za školstvo“, navodi se u saopštenju koje potpisuje mr Sanja Radulović, direktorica JU Muzička škola „Dara Čokorilo“.

Sa ponosom su istakli rezultate učenika i profesora:

U disciplini Hor učenici su osvojili I mjesto, mentor prof. Valentina Topalović – Jaredić

U disciplini Violina (I kategorija) Luka Bajović, učenik II razreda osvojio je I mjesto, mentor prof. Dijana Dendić, klavirska saradnja prof. Ivana Pešić

U disciplini Harmonika (I kategorija) Vuk Vujačić, učenik I razreda osvojio je II mjesto, dok je Lazar Čuljković, takođe učenik I razreda osvojio III mjesto – mentor prof. Vesna Šarac

U disciplini Solfeđo (II kategorija) Kaća Radulović, učenica III razreda osvojila je III mjesto, mentor prof. Jelica Jošanović

U disciplini Istorija muzike I (I kategorija), Ksenija Sarić, učenica II razreda, osvojila je III mjesto, mentor prof. Dragana Glomazić.

Kada je Duo disciplina u pitanju, navode da su njihovi učenici takođe postigli sjajne rezultate:

Duo sa klavirom:

  • Pejaković Emilija (klavir) i Papović Nađa (klarinet), učenice I razreda, osvojile su I mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Stefan Popović.
  • Burić Miloš (klavir) i Burić Ivan (violina), učenici I i IV razreda, osvojili su I mjesto u drugoj kategoriji, mentor prof. Dijana Dendić.
  • Minić Bjanka (klavir) i Spasojević Nađa (violina), učenice IV razreda, osvojile su II mjesto, u drugoj kategoriji, mentor prof. Ivana Pešić.

Kombinovani duo:

  • Bajović Luka (violina) i Čuljković Lazar (harmonika), učenici II i I razreda, osvojili su I mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Dijana Dendić.
  • Sarić Ksenija (flauta) i Vujačić Vuk (harmonika), učenici II i I razreda, osvojili su II mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Vesna Šarac.

Vokalni duo:

  • Bajović Luka i Bojić Jana, učenici II i III razreda, osvojili su III mjesto, u drugoj kategoriji, mentor prof. Tijana Blečić – Perović.

Na kraju drugog, završnog takmičarskog dana održan je koncert prvorangiranih učenika. Na svečanom koncertu uručen je Zlatni pehar dirigentici hora, prof. Valentini Topalović Jaredić.

Foto: JU Muzička škola „Dara Čokorilo“

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA