(VIDEO) U Turističkom centru Vučje održana radionica u cilju unapređenja i proširenja turističke ponude

U Turističkom centru Vučje održana je radionica u cilju unapređenja i proširenja turističke ponude, a riječ je o bajk frendli standardima. Ispunjavanjem uslova, ugostiteljski objekti ostvaruju pravo na dvogodišnji sertifikat, koji će uticati na bolju vidljivost objekata i lokaliteta. Ovog puta Projektom su obuhvaćene i zemlje Kosovo, Albanija i Sjeverna Makedonija, te na taj način dolazi do bolje saradnje i umrežavanja turističkih radnika u regionu.

Ivica Sivrić, direktor Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara naglašava da ugostiteljski objekti kroz promociju standarda putem platformi, društvenih mreža i medija, ujedno unapređuju i obogaćuju ponudu i stvaraju mogućnost pozicioniranja na evropskim i svjetskim listama.

Prema najavama, u narednom periodu u svakoj zemlji dodatno će biti sertifikovano 10 do 12 objekata, pa tokom ljetnje turističke sezone umjesto 60, biće pozicionirano 130 do 140 objekata. Dostupnost lokaliteta al i dobra informisanost posjetilaca neki su od uslova za dobijanje sertifikata, napominje Sivrić.

U Turističkom centru Vučje kontinuirano rade na poboljšanju kvaliteta usluga, te nastoje obogatiti i proširiti ponudu za sve turiste i posjetioce, istakla je Anđa Vukčević Zorić i dodala da je raduje činjenica da već sada imaju veliki broj rezervacija od strane ciklo turista.

Prepoznavši potencijale cikloturizma, Turistički klaster Montenegro nastaviće sa aktivnostima i projektima u cilju valorizacije neiskorišćenih prirodnih potencijala od juga do sjevera Crne Gore.

Ana Jokić
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA