Od danas karta za trajekt pet eura

Karta za prevoz automobila trajektom na liniji Kamenari – Lepetane od danas koštaće pet eura. Sezonske cijene važe do 30. septembra.

Vlada je na sjednici krajem aprila predstavila sezonski i vansezonski cjenovnik za prevoz na pomenutoj liniji.

Motociklisti će tokom sezone plaćati kartu 2,5 eura, a vozači putničkih automobila pet eura.

Automobili sa prikolicom i kombiji dužine veće od pet metara plaćaće karte po cijeni od 9,30 eura, kamioni nosivosti do pet tona i minibusi do 22+1 sjedišta 10,5 eura, kamioni preko pet tona po cijeni od 14,5 eura, autobusi 17,5 eura, šleperi i prikoličari 25,5 eura, a vangabaritna vozila 29 eura.

Morsko dobro besplatno će prevoziti vozila hitne medicinske pomoći, službena vozila Uprave policije, vatrogasce, vojsku, kao i invalidna lica koja na vozilu moraju imatu oznaku.

Uvedena je mjesečna karta od 100 eura za građane koja podrazumijeva do 50 vožnji trajektom u jednom pravcu mjesečno, što znači da će korisnik te karte ako vozi putnički automobil jedan prelazak koštati dva eura.

Na zahtjev čelnika opština Tivat i Herceg Novi, žitelji te dvije opštine imaju povlašćenu cijenu karte cijele godine, ali samo za motocikle (1,5 eura) i putničke automobile (tri eura).

Međutim, da bi ostvarili to pravo, kako se navodi u sporazumima Morskog dobra sa tim opštinama, moraju da dostave zahtjeve na posebnom obrascu koji je izradilo JP Morsko dobro, kopiju lične karte, original ili ovjerenu kopiju uvjerenja o prebivalištu, kopiju važeće saobraćajne dozvole vozila ili kopiju kupoprodajnog ugovora, odnosno kod notara ovjereno punomoćje ako saobraćajna dozvola vozila nije na ime vlasnika koji se prijavljuje Morskom dobru.

Izvor, foto: RTHN

NIKŠIĆ PROGNOZA