Kotor: Osnovnoj školi „Njegoš“ uručeno vozilo za prevoz učenika RE populacije

Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava povodom 8. aprila, Međunarodnog dana Roma, doniralo je danas u Kotoru Osnovnoj školi „Njegoš“ kombi vozilo namijenjeno za prevoz učenika romske i egipćanske populacije.

„Nabavka vozila rezultat je prošlogodišnjeg Konkursa za finansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, raspisanog od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava. Inicijativa za nabavku vozila potekla je iz saradnje koju Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i zaštitu prava manjina Opštine Kotor ima sa Osnovnom školom „Njegoš, dok je nosilac projekta Nevladina organizacije “OFK Nikšić – Fudbal da, droga ne““, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Navodi se da su uručenju donacije prisustvovali Sokolj Beganaj, načelnik Odjeljenja za unapređenje i zaštitu prava Roma i Egipćana, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac, direktorica Osnovne škole “Njegoš” Tamara Radonjić, predstavnica nevladine organizacije “OFK Nikšić – Fudbal da, droga ne“ Stanka Marojević, predstavnice Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i zaštitu prava manjina Opštine Kotor Snežana Stevović Janković i Slađana Mijanović, kao i Mujo Imeri, predstavnik roditelja RE populacije, koja će koristiti usluge kombija namijenjenog za prevoz đaka sa Lovanje.

Podsjećaju da Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor već tri godine, sarađujući sa lokalnim taksi udruženjem, organizuje prevoz učenika sa Lovanje, čime je postignut kontinuitet i redovnost u procesu obrazovanja.

Foto: Opština Kotor

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA