Terzić tražio otkaz za odbjegle policajce

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić poslao je ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću predlog da se raskine radni odnos sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem i još petoricom službenika policije, za koje se vjeruje da su bili uključeni u tu kriminalnu organizaciju.

Predlog za prestanak radnog odnosa podnijet je protiv odbjeglih službenika Uprave policije – Nebojše Bugarina, Ivana Stamatovića, Ivana Nikolića, Marka Novakovića i Miloša Mišurovića, za koje Specijalno državno tužilaštvo vjeruje da su bili dio kriminalne organizacije odbjeglog Milovića i šefa kavačkog klana Radoja Zvicera.

Terzić u predlogu traži da MUP – UP raskine ugovor sa njima, zbog težih povreda službene dužnosti…

Zakonom o unutrašnjim poslovima predviđena je i mogućnost da policijskom službeniku prestaje radni odnos po sili zakona ako je protivpravno pribavio ličnu ili imovinsku korist za sebe ili drugog u vezi sa službom ili je davao podatke i informacije, omogućavao uvid u podatke i informacije do kojih je došao u vršenju ili povodom vršenja policijskih poslova neovlašćenim licima…

Policajac Ljubo Milović iako je od prošlog ljeta pod istragom SDT-a, mjesecima se vodi kao suspendovani službenik u UP, a zbog zakonskih manjkavosti ni nakon podizanja optužnice, nije uklonjen iz službe…

Milović je pobjegao nakon što je SDT u maju 2022. godine ponovo formirao krivični predmet, a nakon medijskog objavljivanja dijela SKY dokumenata Europola, u kojima, između ostalog, piše da su on i njegov kolega iz tajne službe Petar Lazović, bili u kriminalnoj organizaciji Zvicera, te da su prekookenaskim rutama uspjeli da prošvercuju najmanje tri tone kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju.

Policija je izdala nalog za hapšenje Milovića 18. jula prošle godine, ali mjesecima gotovo da nijesu ozbiljno tražili odbjeglog kolegu sve dok prije više od dva mjeseca nije uslijedila operacija hapšenja grupe službenika UP, za koje se vjeruje da su radili za taj klan.

Za njim i petoricom osumnjičenih policajaca raspisana je međunarodna crvena potjernica NCB Interpola Podgorica – nakon što je SDT 16. marta ove godine dalo nalog za njihovo hapšenje, zbog sumnje da su imali učešća u organizaciji šverca velikih količina kokaina.

SDT vjeruje da je član kriminalne organizacije bio i okrivljeni – v. d. pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, tajni agent Petar Lazović, Mileta Ojdanić, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Tihomir Adžić i više NN lica…

Tužilaštvo sumnja da je u kriminalnoj organizaciji djelovao i uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA