Blokiran put Podgorica – Cetinje

Bivši radnici cetinjske „Košute“blokirali su danas put Podgorica-Cetinje. Blokada će trajati do 15 sati.

Predstavnica radnika Dijana Vujović kazala je za Radio Crne Gore da će blokirati saobraćaj od 12 do 15 sati i da će se ponovo okupiti u ponedjeljak.

Kaže da policija nema pravo da im ograničava blokade i napominje da traže ono što su zaradili.

„Ponovo ćemo se okupiti u ponedeljak, tada ćemo da vidimo, još nismo dobili poziv od policije koliko će trajati vremenski, ali u ponedeljak smo opet tu. Nakon toga ćemo odlučiti što dalje, mi smo bili možda i malo više prisiljeni od njih da idemo pred Vladu, ali ja ovim putem kažem da naši radnici nemaju toliko srestava da bi išli pred Vladu, jer ipak su to velika sredstva. Mi da imamo srestava, ne bi se ni danas nalazili ovdje nego tražimo ono svoje što smo zaradili, svoja prava koja su nas sledovala“, kazala je ona.

Ona je podsjetila da su nakon protesta ispred Vlade u petak očekivali da će ih primiti premijer Milojko Spajić, ali do toga nije došlo pa su bivši radnici “Košute” razočarani.

„Osjećamo se kao građani drugoga reda i da svi imaju veće privilegije nego mi. I mi smo ostali bez prava nakon stečaja u fabrici. Nijesmo dobili zarade, a nije povezan ni radni staž za dosta radnika. Zaslužujemo da se i na nas neko okrene, jer skoro tri decenije tražimo samo ono što nam pripada“, istakla je Vujović.

Bivši radnici “Košute” traže isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika u iznosu od 2.806.650 eura, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Foto: Milena Stanojević, Radio CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA