Mandić sa Gafarovom: Azerbejdžan jedan od ključnih investitora u Crnoj Gori

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je danas u Skupštini Crne Gore prijem za Sahibu Gafarovu, predsjednicu Narodne skupštine Azerbejdžana, koja ovih dana na poziv predsjednika Mandića boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Predsjednik Mandić i predsjednica Gafarova su prije sastanka u Bijelom salonu Skupštine imali tête-à-tête razgovor u Kabinetu predsjednika, nakon čega se predsjednica upisala u knjigu utisaka”, saopšteno je iz Skupštine.

Dvoje predsjednika su u prisustvu delegacija razgovarali o odnosima Crne Gore i Azerbejdžana. Predsjednik Mandić je izrazio uvjerenje da će zajedno sa predsjednicom Gafarovom uraditi sve što je u njihovoj moći da se sadašnji dobri odnosi između dvije zemlje dodatno unaprijede.

“Predsjednik Skupštine je u kontekstu globalnih dešavanja iznio čvrst stav da mir, stabilnost i pomirenje nemaju alternativu i da je to njegova politika kako u zemlji, tako i u regionu Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Predsjednica Narodne skupštine Azerbejdžana se predsjedniku Mandiću još jednom srdačno zahvalila na pozivu da posjeti našu prelijepu zemlju i na gostoprimstvu koje je on ukazao. Istakla je da Azerbejdžan Crnu Goru cijeni kao pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja.

“Gafarova je podsjetila da je Azerbejdžan jedan od ključnih investitora u Crnoj Gori, te da su u narednom periodu posebno zainteresovani za ulaganja u oblasti turizma. Gafarova je zaključila da je njihov zadatak kao predsjednika parlamenata da grade mostove između naroda, te pozvala predsjednika Mandića da u narednom periodu posjeti Azerbejdžan”, dodaju u saopštenju.

Predsjednik Mandić i predsjednica Gafarova su postigli dogovor da grupe prijateljstva naša dva parlamenta izrade predlog Memoranduma o međusobnom razumijevanju, koji bi bio potpisan tokom zvanične posjete predsjednika Mandića Republici Azerbejdžan.

“Nakon sastanka, Mandić i Gafarova su posjetili Demokratsku radionicu „Barbara Pramer“ koja se danas održava u Skupštini Crne Gore”, zaključuju iz Skupštine.

Foto: Skupština Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA