Sud će donijeti rješenje o obustavi postupka protiv okrivljenog za ubistvo Srđana Vojičića

Predsjednica vijeća sudija Katarina Padalica danas je na ročištu u Višem sudu u Podgorici rekla da će donijeti rješenje kojim će biti obustavljen sudski postupak protiv Željka M. Vukovića iz Podgorice, optuženog za ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine, potvrdila je “Vijestima” advokatica Aleksandra Rogošić, branilac okrivljenog Vukovića.

Sud je, rekla je Rogošić, pribavio od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) dokaz, izvod iz matičnog registra umrlih i potvrdu od Kliničkog centra Crne Gore da je Vuković preminuo 1. aprila.

Vuković se teretio da je u oktobru 2006. godine, oko 21,50 časova, u Ulici Obala Ribnice ispred broja 8 u Podgorici, sa još dva lica, po prethodnom dogovoru, umišljano pokušao da ubije više osoba.

Okrivljeni je sa dva NN lica, naoružani pištoljem i metalnim šipkama, došao kod broja 8, gdje se u mraku skrivao sa njima, čekajući dolazak Brkovića i Vojičića, koji je bio u funkciji njegovog obezbjeđenja, znajući da moraju doći na to mjesto jer Brković tu stanuje.

U trenutku kada su oni došli vozilom “audi A6”, okrivljeni Vuković je zajedno sa jednim NN licem, napao Brkovića šipkama, tako što je zamahnuo I zakačio ga po glavi, ali je u daljem napadu bio spriječen jer je Brković uspio da mu otme šipku i da ga obori, a za to vrijeme ga je NN lice udaralo metalnom šipkom u glavu i tijelo.

Kada je Vojičić krenuo da pomogne Brkoviću, drugo NN lice je odmah u Vojičića, iz pištolja nepoznate marke, ispalio dva hica, od kojih je nastupila smrt. Okrivljeni Vuković je, prema navodima optužnice, kao saizvršilac izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA