Nastavljena kadrovska imenovanja u Upravi policije: Novi šefovi na granici

Kadrovske promjene unutar Uprave policije nastavljene su serijom privremenih imenovanja u Sektoru granične policije gdje su u četiri najvažnija odsjeka postavljeni novi šefovi unutar granične policije.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić i v. d. pomoćnika direktora za Sektor granične policije Milutin Vasiljević donijeli su v. d. rješenja za ključne rukovodeće pozicije u graničnoj policiji, kako ta mjesta ne bi bila upražnjena dok se ne okončaju interni oglasi za najmanje 70-ak rukovodećih pozicija unutar UP.

Prema članu 131 i 132 Zakona o unutrašnjim poslovima, direktor UP ima pravo da privremeno raspoređuje rukovodioce/službenike koji ispunjavaju uslove za radna mjesta dok traje interni oglas za popunjavanje rukovodećih pozicija unutar policije.

Novi šef Odsjeka za graničnu kontrolu biće Velibor Vučinić, koji se i prijavio na interni oglas Uprave policije za popunjavanje baš te pozicije u Sektoru granične policije, a koji su odlukom smijenjenog direktora UP Zorana Brđanina raspisani krajem januara i početkom februara ove godine.

Za vršioca dužnosti rukovodioca Odsjek za operativni rad i analizu rizika Sektora granične policije imenovan je Saša Babić, dok je privremeno rješenje u Odsjeku za strance i suzbijanje nezakonitih migracija postavljen Dejan Bojić.

Lukolić mijenja Jokića

Odlukom Terzića i Vasiljevića napravljena je i kadrovska rotacija u Regionalnom centru “Jug” gdje je na predlog pomoćnika direktora na stalnu poziciju imenovan Jozo Lukolić.

Dugogodišnji komandir i načelnik Odjeljenja granične bezbjednosti Bar u Sektoru granične policije zamijenio je dosadašnjeg šefa Regionalnog centra “Jug” Sinišu Jokića.

Regionalni centri granične policije su organizacione jedinice u sastavu Sektora granične policije, pa zbog leksičke terminologije na njih se ne odnosi član 131 Zakona o unutrašnjim poslovima, koji predviđa imenovanje rukovodećih pozicija sistemom internih oglasa, ali za centre i odjeljenja bezbjednosti, komandante jedinica UP…

Očekuje se da će danas u Baru biti organizovana primopredaja dužnosti između Jokića i novog šefa Lukolića.

Biće još promjena

Unutar Uprave policije očekuje se još promjena, ali tek nakon što v. d. direktora UP od svih sektora UP dobije detaljnu analizu izvještaja o stanju unutar policijskog aparata.

Kadrovske promjene unutar UP počele su 12. aprila kada su Terzić i koordinator policijskih službi za borbu protiv kriminala i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković smijenili sve šefove unutar Sektora kriminalističke policije i privremeno imenovali nove.

U prvoj rundi smjena u vrhu UP, napravljena je kadrovska rokada u Odsjeku za borbu protiv droge, Interpolu, Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta, Odsjeku za suzbijanje privrednog kriminala…

Odlukom Terzića i Šukovića rasformiran je Odsjek za suzbijanje teških krivičnih djela i privremeno svi službenici poslati kući ili raspoređeni na druga radna mjesta.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA