Anđušić: Selektivnost Novovića očigledna, ćuti se na očigledne zloupotrebe u Montefarmu

Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Mihailo Anđušić kazao je da svakim danom postaje sve očiglednije da „SDT ima dvije vrste naočara“ kroz koje gleda kada odlučuje kako postupati u slučajevima koji su predmet njihovog rada. On je upitao i kako drugačije okarakterisati njihov rad ako, između ostalih, vidimo primjer Montefarma, čiji je „katastrofalan nalaz DRI-a proslijeđen tužilaštvu, a da situacija bude još očiglednija, potvrdu svega toga dao je i resorni ministar, u više navrata“.

„Da ne idemo dalje, između ostalog, bivši izvršni direktor Montefarma je, mimo akta o sistematizaciji i finansijskog plana, potrošio 1.5 miliona eura na zapošljavanje preko agencije. Potrošio je 200.000 eura na isplatu naknada bez odluka i internih procedura. Preuzeo je dug od 210.000 eura jedne privatne veledrogerije. Direktor je, pored svega ovoga, sa platne kartice preduzeća potrošio 833 eura u jednoj parfimeriji…“, naveo je Anđušić u saopštenju. 

On je pitao specijalnog državnog tužioca, koliko vremena je potrebno za reakciju na, kako tvrdi, ovakva nezakonita činjenja?

„Vidjeli smo nedavno, koliko je vremena i za koju vrstu prekršaja bilo potrebno za reakciju u slučaju, recimo, direktorice ASK-a. Još jednom pozivamo i tužilaštvo i crnogorsku javnost da, kroz ovaj podsjetnik, procijene kako izgleda trenutno postupanje SDT-a i da li je nepostupanje u slučaju Montefarma i mnogih drugih javnih preduzeća, poput Rudnika uglja, EPCG, CEDIS-a, Pošte, dokaz selektivnog i revanšističkog odnosa“, naveo je on u saopštenju.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA