Advokat: Postupak protiv Kneževića je progon režima DPS na čelu sa Đukanovićem

Advokat Zdravko Đukanović u izjavi za medije je kazao da je postupak protiv Duška Kneževića rezultat progona i terora bivšeg režima DPS-a,na čelu sa Milom Đukanovićem.

On je, prije saslušanja Kneževića kod istražnog sudije, na pitanje portala Dan, kazao da je Knežević sa sobom donio materijalne dokaze kojima će potvrditi svoju nevinost.

Naveo je da je ovim postupkom cilj da se Kneževiću oduzme imovina.

Podsjećamo, Knežević je sproveden oko 14 časova kod krivičnog vanraspravnog vijeća podgoričkog Višeg suda.

Njegov advokat Dražen Medojević u izjavi za medije, koju je dao ranije danas nakon privođenja Kneževića, saopštio je da njegov klijent želi što prije da se suoči sa postupcima koji se vode protiv njega.

Medojević je rekao tada i da je te postupke protiv Kneževića pokrenuo dio tužilačke strukture koji se sada nalazi u pritvoru.

Podsjećamo, Knežević je danas, na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

– Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru – naveli su ranije danas iz Uprave policije.

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

– Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London – Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti- dodali su danas iz UP.

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

Foto: Dan/Željka Bojanić

NIKŠIĆ PROGNOZA