Mirna noć u Francuskoj, policija privela 78 osoba

Protekla noć u Francuskoj bila je mirnija nego prethodne i policija je privela 78 osoba skoro 10 puta manje nego u noći iz subote na nedelju.

U Parizu je uhapšeno oko 20 izgrednika, ali na mjestima na kojima su se prethodnih dana žestoko sukobljavali demonstranti i policija noćas je bilo relativno mirno, navode francuski mediji.

Samo u noći sa subote na nedjelju uhapšeno je 719 ljudi, povrijeđeno je 45 policajaca i žandarma, zapaljeno je 577 vozila i 74 objekta, dok je na javnim putevima zabilježen 871 požar, saopštilo je francusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nakon što je u nedjelju uveče primio premijerku Elizabet Born i sedam ministara, predsjednik države Emanuel Makron danas će se sastati sa predsjednikom Senata Žerarom Laršeom, a zatim i sa Jael Bron-Pive, predsjedavajućom Narodne skupštine.

Makron će u utorak će primiti u Jelisejskoj palati i 220 gradonačelnika i predsjednika opština u kojima su se proteklih dana demonstranti žestoko sukobljavali sa policijom i palili automobile i kuće, saopšteno je iz predsjedničke administracije.

Izvor: RTCG

Foto: Guliver

NIKŠIĆ PROGNOZA