Automobilom udario u spoljnu kapiju Bijele kuće

Jedan vozač je priveden nakon što je vozilom udario u spoljnu kapiju Bijele kuće, izjavio je portparol Tajne službe Bijele Kuće Entoni Guljelmi.

Entoni Guljelmi je istakao da se incident dogodio tokom ponedeljka, kada američki predsjednik Džozef Bajden nije bio u Bijeloj kući, prenosi Si-Bi-Es.

Bajden je u ponedeljak ujutru bio u posjeti Južnoj Karolini, u okviru kampanje, dok je u ponedeljak uveče bio na putu za Teksas.

Saobraćaj je nakon incidenta bio blokiran u blizini 15. ulice i Avenije Pensilvanija, koja se nalazi sa istočne strane Bijele kuće, saopštile su vlasti, a normalizovan je nakon što je vozilo uklonjeno.

Zvaničnici nisu objavili identitet, ni druge informacije o privedenom vozaču. 

Službenici za sprovođenje zakona upoznati sa incidentom rekli su za Si-Bi-Es da je vozač muškarac za koga se pretpostavlja da ima problema sa mentalnim zdravljem. 

Fotografije sa lica mjesta pprikazuju automobil koji izgleda kao srebrni ili sivi kadilak sa tablicama američke države Virdžinije.

U maju 2023. godine vozač kamiona je udario u bezbjednosne barijere oko trga Lafajet, preko puta Bijele kuće, a prema sudskim dokumentima, 19-godišnji vozač je tada imao nacističku zastavu u trenutku hapšenja.

Takođe, Tajna služba je 2019. saopštila da je jedan vozač pokušao da uđe u kompleks Bijele kuće prateći službeno vozilo kroz kapiju, a iste godine počela je izgradnja nove ograde koja je dvostruko viša od prethodne.

 

Foto: elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA