“Srozavanje Crne Gore“

piše: Jelena Marković,potpredsjednica Liberalne partije

Predsjednik dijela građana Crne Gore u ulozi poslušnika političkom učitelju do nivoa koji izaziva gađenje kod svakog zdravorazumnog čovjeka. 

U svemu tome njegov je lik toliko blijed, a postupci slika i prilika tog blijedog pokušaja predsjednika ali tako ojađenog bez ličnog dostojanstva, a onda bez percepcije šta ga je zapalo i spoznaje vrijednosti stvarne uloge koju bi trebao da ima prema funkciji na kojoj se slučajno ovakav našao.

Srozavaju te Crna Goro moja ti loši predstavnici na visokim pozicijama svakog dana sve više. Saučesnici su u kulturnom genocidu koji Crkva Srbije preko njih dalje sprovodi nad kulturom, istorijom i tradicijom Crne Gore i baš kad Njegošem bojaju velelepna zdanja Beograda na vodi, baš tada velikodostojnik tuđe crkve po ko zna koji put (taman ko’ mu i prethodnik) podriva Crnu Goru pričajući o kapeli na Lovćenu. Ta kapela projekat je Karađorđevića s natpisom u čast nasljednika iz te dinastije, a sa ciljem da se potisne Njegoševo mjesto u istoriji i kulturi Crnogoraca. Da se potisne sve crnogorsko! To se preslikava i u liku predsjednika nedostojnog mjesta koje pokriva, a izabranog uz najveću podršku baš njih koji nikad neće prestati da vape za pripajanjem Crne Gore Srbiji i pretvaranjem Crne Gore u ,,srpski svet“.

Milatovićevim neskrivenim inferiornim divljenjem predstavniku ,,srpskog sveta“ Aleksandru Vučiću bruka se ponosna Crna Gora.

Žal za OB je i dalje prisutna što govori o njegovoj svijesti i pogledu na Crnu Goru. Prisutno je utapanje Crne Gore u neku zajednicu poput Jugoslavije, a mi više i ne znamo koliko smo otvoreni jer smo zavisni od uvoza i ne postoji države toliko otvorene prema susjedima i šire kao što je to Crna Gora i umjesto to da kaže on nosi žal što se nije ostvario OB.

Ljudi koji ovako portronski predstavljaju Crnu Goru su zalutali na tim i takvim pozicijama i time dovode Crnu Goru u veoma težak položaj u odnosu na druge države u okruženju. Ovom trojstvu fali Rama koji je bio prošle godine sa Dritanom zajedno, ali ne i ove godine, zato što je uvidio ko je Vučić i čime se sve služi kako bi nametnuo Srbiju kao glavni faktor Balkana i šire misleći na „srpski svet“. Rama je sa zakašnjenjem to shvatio zato ga nije bilo na Vučićevoj predstavi…

Vučić poklapa Milatovića i pravi ga neznalicom, kaže mu ,,ako znate šta to znači inkluzivno“. Strašno kako predsjednik Srbije diskredituje predsjednika Crne Gore na jedan vrlo primitivan način, a Milatović je to prećutao. Umjesto da mu odgovori da upravo on ne zna što to znači. Milatović je uslužnik Vučića i Crkve Srbije, to je jasno kao dan i još mu daje priznanje i drži odu o Vučiću, sramno!

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici „Stav“nisu nužno i stavovi redakcije „Portala RTNK“)

foto:lpcg.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA