Težak poraz “ajkula” za kraj sna o medalji

Vaterpolisti Crne Gore nijesu uspjeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su u četvrtfinalu poraženi od Italije u Zagrebu 14:8.

Tekstualni prenos meča mogli ste pratiti na našem portalu:

4. četvrtina

Počela je posljednja dionica. Đuro Radović u napadu s igračem više, smanjili smo na 11:6. Vujović u napadu s igračem više za minus četiri 11:7, do kraja je ostalo 5.54. Uzvraća Fondeli, novi gol sa distance 12:7.

Opet Italija na plus šest, realizovali su napad s igračem više 13:7. Odbranili smo se s igračem manje, ali slaba je to utjeha, tri minuta do kraja.

Di Fulvio , prvi put Italija ima sedam golova prednosti 14:7. Kraj meča, 14:8 poraz od Italije.

3. četvrtina

Počelo je drugo poluvrijeme. Đuro Radović je iskoristio peterac, smanjili smo na 8:5. Di Fulvio sa distance pogađa, vraća Italijanima plus četiri 9:5. Opet nijesmo iskoristili igrača više, tri i po minuta do kraja treće dionice. Novi kontranapad Italijana, koji je u gol pretvorio Ećenike, za plus pet 10:5, 1.23 do kraja ove dionice.

Četvrti gol Di Some, opet sa distance 11:5, serija „azura“ od čak 8:1.Još jednom nijesmo iskoristili igrača više, kraj treće četvrtine 11:5 za Italiju.

2. četvrtina

Počela je druga dionica. Novi uspješan kontranapad „azura“, realizovao ga je Di Soma 4:4. Nekoliko neiskorićenih napada s obje strane, četiri minuta do velikog odmora. Koristi Italija igrača više, Bruni je matirao Tešanovića 5:4. Razigrao se Di Soma, nova kontra, serija Italije 3:0 – 6:4, 2.20 do velikog odmora.

Di Soma nastavlja sa sjajnom igrom, sada je sa distance savladao Tešanovića 7:4. Bez gola smo u ovoj dionici, opet nijesmo realizovali igrača više. Fondeli u napadu s igračem za plus četiri 8:4, to je rezultat nakon prvog poluvremena.

1. četvrtina

Meč je počeo. Po jedan neiskorišćen napad na obje strane. Ukropina pogađa u napadu s igračem više 1:0, dva i po minuta igre. Odmah uzvaraća Italija, Veloto je sa distance matirao Tešanovića. Nijesmo iskoristili napad s igačem više, kaznili su to „azuri“. Marcijali je pogodio nakon kontranapada 2:1.

Matković je u narednom napadu vratio stvari u egal 2:2. Iskoristili smo napad s igračem više, Spaić za novo vođstvo 3.2, 1.42 do kraja četvrtine. Sada Italijani koriste igrača više, siguran je Ećenike 3:3. Mršić za novo vođstvo 4:3, bio je to napad s igračem više. To je rezultat nakon uvodne dionice.

Najava meča:

Naš ljevoruki igrač Đuro Radović ističe da je Italija odlična ekipa, ali vjeruje u pobjedu svoje selekcije.

“Kvalitetna su ekipa, ali smo i mi pokazali na ovom turniru da se dižemo iz utakmice u utakmicu, da igramo sve bolje. Samopouzdanja ne fali, vjerujemo u sebe. Igrali smo sa Italijanima na pripremnom turniru na Sardniji 5:5. Na kraju smo nažalost izgubili na penale, ali mislim da to nije prava slika. Nismo bili kompletni, nisu ni oni. Mislim da nisu bauk i da možemo da igramo sa svima”, poručuje Radović.

Jedna od glavnih uzdanica naše reprezentacije, očekuje uzbudljivu utakmicu večeras.

“To su dobri igrači. Većina njih igra u Pro Reku, najjačem klubu u Evropi, ali isto su i Hrvati na toj poziciji zgodne strane moćni, kao i Španci, tako da to neće predstavljati problem. Treba samo da budemo fokusirani na njihove individualne kvalitete i kontre i mislim da neće biti problema. Očekujem neizvjesan meč od samog početka do kraja”, ističe Radović.

Selektor Vladimir Gojković vjeruje u trijumf, ukoliko igra bude na visokom nivou.

“Htjeli smo da dođemo u četvrtfinale, da imamo taj meč koji bi nas vodio, ako pobijedimo, u borbu za medalju. Ukrstili smo se sa Italijom koja je odigrala dobru utakmicu sa Grčkom i jednu dosta slabo u nekompletnom sastavu protiv Mađarske. Igrali smo sa njima na turniru na Sardiniji, tako da znamo dosta o njima. Mislim da ne treba nikoga dodatno motivisati jer je prilika velika, kao prošlog ljeta na šampionatu svijeta. Kad se dođe do četvrtfinala to je najvažnija utakmica na prvenstvu. Vjerujem da imamo kvaliteta da se suprotstavimo. Ako budemo blizu svog najboljeg izdanja, vjerujem da možemo u polufinale”, ističe Gojković.

Italija je kao drugoplasirana u B grupi izborila direktan plasman u četvrtfinale, nakon pobjeda protiv Grčke i Gruzije i poraza od Mađarske.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića nakon boljeg izvođenja peteraca slavili su protiv Francuske i Hrvatske, a jedini poraz doživjeli su od Španije.

U osmini finala bili su ubjedljivi protiv Njemačke.

Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

NIKŠIĆ PROGNOZA