„Odluka o Luci Budva dokazuje da Vlada brine o interesima našeg grada“

Odluka kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru dokaz je da aktuelna Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem brine o interesima našeg grada, saopšteno je iz Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) Budva.

Dodaju da iako su neki politički subjekti iz Budve zarad jeftinih političkih poena optuživali aktuelnu Vladu da ne brine o interesima građana Budve, najbolje ih demantuju vrijeme i konkretna djela. 

„Kao i sve što je Vlada Crne Gore obećala i realizovala u kratkom vremenskom periodu, tako će i buduća lokalna vlast na čelu sa PES-om u kratkom vremenu vratiti našu Budvu na mjesto kojoj i pripada kao kraljici Mediterana“, ističe se u saopštenju. 

Iz budvanskog PES-a navode da su izgradnja vrtića, gradske bolnice i saobraćajne zaobiliznace neki od značajnih projekata na čijoj će realizaciji u saradnji sa centralnom vlašću raditi buduća lokalna samouprava. 

„Ako uzmemo u obzir da naši penzioneri sa minimalnim penzijama već imaju benefite od programa Evropa sad 2, a uz izvjesnost da nas ubrzo očekuje i uvećanje minimalnih i prosječnih zarada, nema dileme da je PES kroz izvršnu vlast na državnom nivou dokazao posvećenost unapređenju kvaliteta života. Vodeći se takvim primarnim ciljevima, učešćem PES-a u lokalnoj vlasti u velikoj mjeri ćemo doprinijeti i dodatnom unapređenju kvaliteta života građana Budve. Zato je važno da građani Budve iskoriste pravo glasa i pruže šansu našem poketu, koga čine ljudi čistih biografija“, kaže se u saopštenju.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA