„Vratiti praksu da građani učestvuju u izgradnji prosperitetne Budve“

Izborna lista ,,Demokrate – Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Đorđe Zenović” nastavila je sa predstavljanjem projekata koji su sadržani u njihovom izbornom programu.

Kandidatkinja za odbornicu, Dragana Kažanegra Stanišić predstavila je rješenje za višegodišnje zanemarivanje budvanskih naselja Sveti Stefan, Pržno i Kamenovo, koje je, kako je ocijenila, “nedopustivo, jer svaki dio Budve zaslužuje pažnju lokalne uprave”.

,,I prigradska naselja su opština Budva. Zato je na nama odgovornost da ojačamo ulogu pojedinca, kao i da učinimo da se njegov glas jače čuje, jer lokalna uprava je tu da sasluša želje svog građanina, jer najbolje on poznaje svoju zajednicu i njene potrebe! Zato ćemo vratiti praksu da građani učestvuju u izgradnji prosperitetne Budve po njihovoj mjeri“, naglasila je Kažanegra Stanišić.

U saopštenju za medije navodi se da  Kažanegra Stanišić je u svom obraćanju građanima problematizovala  status naselja Sveti Stefan, Pržno i Kamenovo, koja, kaže, decenijama unazad nemaju razvojnu šansu kakvu zaslužuju svim svojim potencijalom i posebnošću, koja je jedinstvena duž cijele crnogorske obale.

Porazna činjenica je, smatra ona, da se u srcu pomenutih mjesta nalaze oronuli, stari, napušteni objekti, Adriatik i Golubinj, koji samo, kaže, vizurama podsjećaju na srećan period osamdesetih kada su izgrađeni i kada su bili centar okupljanja i susreta kako građana tako i turista.

Ovakav tip malih tgovinsko-poslovnih centara su, prema njenim riječima, “od izuzetnoog značaja za turistička mjesta kakva su naša”.

“Već dugo zarobljeni u lavirintu imovinsko pravnih odnosa čekaju na revitalizaciju. Obnovićemo ova zdanja koja će u mnogome oživjeti naša mala mjesta i staviti ih u funkciju građana, jer ne postoji formalni problem koji nijesmo spremni riješiti! Raznim sadržajima obogaćena ponuda oživjeće naša naselja koja zaslužuju da budu širi centar našeg grada, jer im to po svemu priliči! Zato: Ojačana, Obnovljena i Oživljena Mjesna zajednica Sveti Stefan je zajednica po mjeri naših građana, a građani su Budva!”, zaključila je Kažanegra Stanišić.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA