Sutjeska u derbiju bolja od Primorja

U 20. kolu Prve A crnogorske košarkaške lige Sutjeska je savladala Primorje 83:78.

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja. Tokom prve dionice Primorje je konstantno imalo prednost, ali ona nije iznosila više od tri poena. Obje ekipe bile su u dobrom ritmu, a Sutjeska je u posljednjim sekundama polaganjem Vujovića uspjela da preokrene i prvi put povede 24:23.

Gosti su sjajno krenuli u nastavku, a bolju igru krunisali su vođstvom 34:27. Uzvratio je Vujović trojkom, ali Sutjeska i pored toga nije mogla da nametne svoj stil igre, pa je Minić reagovao tajm autom. Predah nije urodio plodom, Primorje je odbilo svaki nalet domaćih košarkaša, pa je na poluvremenu imalo prednost 44:40.

Sutjeska serijom 7:2 otvara treći period i ponovo vodi nakon dugo vremena. Međutim, gostujući tim imao je spreman odgovor, pa je sredinom četvrtine preokrenuo na 53:50. Od tog trenutka ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a uoči posljednjih deset minuta na semaforu je stajalo 62:64.

Posljednja dionica, kao i cijeli meč, bila je puna uzbuđenja. Rezultatska klackalica trajala je do dva minuta pred kraj meča, kada je Sutjeska uz nešto bolju igru i malo sreće uspjela da slomi otpor rivala i slavi 83:78.

U domaćoj ekipi najefikasniji su bili Spasojević sa 22 i Barović 21 poenom, dok je na drugoj strani Dvorski postigao 21, a Miljanić 20.

Ivan Roćenović

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA