Sutjeska slavila protiv Jedinstva i ostala u trci za titulu

Nikšićani su pred svojim navijačima pobijedili Jedinstvo Francu sa 3:1 i tako ostali u trci za šampionskom titulom.

Sutjeska je zaprijetila već u 3. minutu preko Grivića i jasno stavila do znanja da je veliki favorit na ovom meču. U 11. minutu dobra akcija domaćeg tima, a zamalo neprecizan bio je Kalezić. Ipak, već u narednom napadu isti igrač zatresao je mrežu gostujućeg tima nakon velike greške zadnje linije, 1:0 za Sutjesku. Nedugo zatim pokušalo je Jedinstvo da poravna preko Ristića, ali je njegov šut otišao preko gola. U 32. minutu 2-0 za domaćina. Nakon majstorskog udarca Batrovića, lopta se odbila od prečke do Strikovića koji pogađa donji desni ugao golmana Joksimovića. Do poluvremena plavo – bijeli su imali inicijativu, ali nije bilo ozbiljnijih pokušaja ka golu protivnika, pa je rezultat ostao isti.

U nastavku samo što se krenulo sa centra Jedinstvo smanjuje zaostatak, a ovog puta Ristić je bio precizan. Par minuta kasnije umalo 2-2. Sjajno je šutirao Brandao sa distance, Giljen je već bio savladan, ali je lopta pogodila okvir gola. Mogla je i Sutjeska do trećeg pogotka preko Simića, ali je prečka još jednom imala svoju ulogu. Uslijedio je nešto mirniji period igre sve do 76. minuta kada domaćin dolazi do 3-1, strijelac je bio Krstović. Nakon toga nije bilo većih uzbuđenja, pa je Sutjeska do kraja meča rutinski sačuvala pobjedu.

Nakon ovog kola fudbaleri Sutjeske zauzimaju treću poziciju na tabeli sa 52 osvojena boda, a rival u narednom kolu biće im Budućnost.

Ivan Roćenović

Foto: FSCG

Video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA