Počinje plej-of: Sutjeska protiv Podgorice

Ciljevi zacrtani pred početak sezone ranije su ispunjeni – Sutjeska je kroz domaći šampionat izborila plasman u NLB ABA2 ligu naredne sezone, dok je ponovo igrala u plej-ofu regionalnog takmičenja.

Ciljevi su ispunjeni, ali sezona nije završena, jer slijede utakmice plej-ofa, a rival je Podgorica. Prvi meč je sjutra (20:30) u Sportskom centru, a revanš u nedjelju (18) u Podgorici. U plej-ofu se igra na koš-razliku, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv Budućnost Volija.

Tokom sezone ekipu je preuzeo Miloš Minić, koji je godinama bio u stručnom štabu. Sa Minićem na klupi momci su ostvarili sve što je bilo zacrtano, ali se na tome neće zaustaviti. Želja svih je plasman u polufinale.

„U obavezi smo da odigramo dvije ozbiljne utakmice, sa maksimalnim pristupom. Igramo protiv jake ekipe, koja je imala sjajnu sezonu i u domaćem prvenstvu i u NLB ABA2 ligi. Iako smo ih pobijedili dva puta ove sezone, oni su blagi favoriti. Podgorica je ekipa sa odličnim individualcima, gdje glavnu riječ vode američki igrači – Slaj i Kunc. Mi smo sve ciljeve ispunili i sad možemo da uživamo u plej-of mečevima. Nadamo se prolasku u polufinale“, poručio je Minić.

Sutjeska je dva puta ove sezone savladala Podgoricu, dok je jednom poražena. Ali, sada se sve briše, slijede još dva meča u doigravanju, koja će sigurno biti uzbudljiva i zanimljiva kao i svaki dosadašnji.

„Obje ekipe su iscrpljene od igranja u dva takmičenja. Mi imamo povrijeđenih igrača, neki igraju preko bola, neki neće moći da igraju. Oba cilja smo ostvarili i iz te opuštene atmosfere možemo da odigramo dobru utakmicu, da se nadmećemo sa ekipom koja je približno našeg kvaliteta i da probamo da prođemo dalje“, poručio je Filip Barović.

Foto: Dragana Stjepanović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA