Postupci protiv Dečića, Budućnosti i Novaka Novakovića

Zbog dešavanja tokom derbija između Dečića i Budućnosti, pune ruke posla imaće i disciplinski organi Fudbalskog saveza.

Komisija za takmičenje prijavila je Dečić zbog slabe organizacije pomenute utakmice, a prijavljena je i Budućnost zbog nesportskog ponašanja navijača “plavih” i drugih oblika diskriminacije na ovom meču, saopštili su iz Disciplinske komisije.

“Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK „Budućnost“ zbog nereda koje su izazvali organizovana navijačka grupa „Varvari“ na način što su ubacivali pirotehnička sredstva u igralište, zbog čega je utakmica bila prekinuta i zbog vrijeđanja protivinčkih igrača na nacionalnoj i vjerskoj osnovi na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK „Dečić Admiral Bet“ – FK „Budućnost“, čime bi počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 i prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG”, objašnjeno je iz ovog organa naše kuće fudbala.

Na tapetu disciplinskih organa naći će se i Izvršni direktor Budućnosti Novak Novaković zbog nesportskog ponašanja prema sudiji Milošu Savoviću.

Utakmica je bila prekinuta više od sat jer su navijači Budućnosti ubacivali pirotehniku u teren.

Nakon što je nastavljena završena je neriješenim rezultatom 1:1.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA