Milačić: Herceg Novi je bolji, mislim da smo seriju učinili interesantnom

Treću godinu zaredom, ukupno četvrti put u nezavisnoj državi, odbojkašice Luke Bar su sezonu završile bez osvojenog trofeja. Prvi post su imale u sezoni 2009/10, kada je duplu krunu uzeo gradski rival Galeb, dok je u posljednje tri godine prvo oba trofeja uzeo ponovo Galeb, a onda u prethodne dvije je sva četiri na domaćoj sceni osvojio Herceg Novi.

Ubjedljivo najtrofejniji crnogorski odbojkaški klub u obje konkurencije, sa 12 šampionskih titula i sedam trofeja u Kupu, ove sezone je igrao dva finala i oba je izgubio od Herceg Novog. U sva četiri meča, jednom u Kupu i tri puta u finalu plej-ofa, izabranice Vladimira Milačića nijesu osvojile ni set, iako su u finalnoj seriji plej-ofa bile blizu da to urade, posebno u drugom (nijesu iskoristile dvije set-lopte) i trećem meču…

– Herceg Novi je zasluženo osvojio titulu. Ima bolju ekipu, to je pokazao u sva tri finalna meča. Nijesmo uspjeli da im uzmemo neki set, ali mislim da smo finalnu seriju učinili interesantnom. Bili smo se primakli, ne znamo šta bi bilo da smo uzeli jedan set. Bilo je i sudijskih grešaka u nekim bitnim momentima. Ali, ponavljam, Herceg Novi je, jednostavno, bolji i to je pokazao kroz finalnu seriju – kaže Vladimir Milačić, trener Luke Bar.

Milačić je iskoristio priliku da još jednom zahvali svojim igračicama „na dobrom i poštenom radu tokom cijele sezone, kao na dobroj igri u cijeloj finalnoj seriji“.

– Dan-dva odmora, pa ponovo treninzi, jer brzo će doći nova sezona – dodao je Milačić.

Već je poznato da će iz Herceg Novog u matični klub da se vrate crnogorske reprezentativke, korektorka Dijana Vuković i tehničarka Tijana Tvrdišić, čime Luka Bar najavljuje da želi i iduće sezone da ostane u vrhu crnogorske odbojke, eventualno da pokuša da još više namuči Herceg Novi, koji u protekle dvije godine i 56 odigranih mečeva na domaćoj sceni nijednom nije izgubio set.

– Mi ćemo se potruditi da budemo jači, ali ne pitamo se samo mi, tu će biti važan i kvalitet ostalih ekipa. Što bude do nas, mi ćemo da uradimo. Ali, tek nakon 15. januara, kad prođe vanredni prelazni rok, vidjećemo ko sa kakvim kvalitetom raspolaže. Nadam se da ćemo da budemo konkurentni i sljedeće sezone – zaključio je trener „sirena“.

Foto: OSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA