Milović: Podstanarima 350 eura mjesečno, besplatan vrtić za mališane

Pobjednička lista “Budva može bolje!” strateški razmišlja o budućnosti grada, a program “Čista desetka” dokaz je da u svim segmentima želimo Budvu da učinimo kvalitetnijim, modernism i ljepšim mjestom za život i rad građana, kao i boravak turista, u čemu ćemo, uvjereni smo, imati bezrezervnu podršku Budvana, saopštio je prof. dr Nikole Milovića, nosilac liste “Budva može bolje!”.

Navoi da će spostaviti poseban program podrške podstanarima, zbog složene socio-ekonomske situacije, kao i činjenice da veliki broj građana nema riješeno stambeno pitanje.

“Mladim podstanarskim parovima, obezbjedićemo 350,00 eura mjesečno, kao subvenciju i podršku zbog nekontrolisanog rasta cijena zakupa stanova. Ovo će im omogućiti da lakše zasnuju svoju porodicu i ostanu da žive i rade u Budvi, time ćemo grad razvijati na temeljima socijalne pravde”, navodi Milović.

Kao finansijski izuzetno potentan grad, dodaje,  Budva može prije nego bilo koji grad u Crnoj Gori, da uvede besplatne usluge predškolskog vaspitanja na način što će roditeljima subvencionirati boravak mališana u državnoj predškolskoj ustanovi.

“Istovremeno, kao odgovorna gradska uprava, bićemo pouzdan partner državi za izgradnju bar još jedne predškolske ustanove na način što ćemo besplatno ustupiti zemljište za izgradnju vrtića i državu osloboditi obaveze komunalnog opremanja, što je gotovo polovina od ukupne vrijednosti investicije”, kaže Milović.

Dodaje da želie da se Budva razvija kao grad jednakih šansi.

“Omogućićemo podršku najosjetljivijim kategorijama stanovništva kroz obezbjeđivanje školskog obroka i podršku pri neformalnom obrazovanju. U tom smislu, organizovaćemo besplatne kurseve stranih jezika, časove dodatne nastave, te kupovinu školskog pribora, kao i obezbijediti besplatne članarine u sportskim klubovima”, navodi Milović

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA