Meč protiv Srbije za prvo mjesto u grupi

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u Dohi igra drugi meč svjetskog šampionata protiv selekcije Srbije. Pobjeda u tom duelu obezbijedila bi prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale i ono najvažnije vizu za Olimpijadu u Prizu.

Ove dvije selekcije do sada su se sastale 39 puta, Srbija ima 25 pobjeda, Crna Gora 12, dok su dva duela završena nerješeno.

Crnogorski vaterpolo reprezentativac Dušan Matković kazao je da je trijumf nad Sjedinjenim Američkim Državama na startu Svjetskog prvenstva važan zbog samopouzdanja pred meč sa Srbijom.

-Izuzetno nam je važno što smo turnir otvorili pobjedom, što je neka najava našeg viskog plasmana u grupi. Ostaje žal što trijumf nijesmo ostvarili u regularnom dijelu meča. Pobjeda nam je ujedno dala i dodatno samopouzdanje, koje će nam trebati u nastavku turnira. Okrećemo se meču sa Srbijom, da pokušamo da odigramo što bolje. Imaju nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, koje vjerujem da ćemo zaustaviti. Ključno je ipak da nametnemo naš ritam, jer smatram da Srbija to ne može da isprati, zaključio je Dušan Matković.

Utakmica drugog kola svijetskog šampionata u vaterpolu između Crne Gore i Srbije na programu je danas sa početkom u 15.30.

Foto: RTHN

NIKŠIĆ PROGNOZA