„Lavovi“ počeli operaciju SP 2025: Bolji smo od Italije, to treba i da pokažemo

Operacija Svjetsko prvenstvo (SP) krenula je danas – rukometaši Crne Gore u Podgorici su počeli pripreme za utakmice baraža sa Italijom koje se igraju u četvrtak u Konversanu i u nedjelju u Podgorici.

Izabranici Vlada Šole su veliki favoriti, ali opuštanja nema.

“Vjerujem da ćemo biti 100 odsto motivisani”, jasan je Šola. “Italijani nemaju šta da izgube, igraju protiv reprezentacije koja je dobra po imenima i koja je na Evropskom prvenstvu pokazala dobru igru”.

Selektor Crne Gore upravo zbog toga smatra da će rivalu biti lakše u dvomeču baraža.

“Da, jer nisu opterećeni da nešto moraju, sve što naprave je dobro. Biće rasterećeni – imaju pravo na grešku, mi ne”, jasan je hrvatski stručnjak.

Prvi trening Šola je morao da odradi bez Vuka Borozana, Miloša Vujovića, Stefana Čavora, Branka Vujovića i Radojice Čepića…

“Situacija je generalno dobra – Branko Vujović će sjutra odraditi pregled, jer je dobio udarac u koljeno, pa će snimiti da vidimo o čemu se tačno radi. Čepić je prije sedmicu najavio da ne može doći, tek je skinuo longetu”, kaže Šola.

Recept za SP je igra sa posljednjeg EP.

“Euro je davna prošlost, ovo je najvažnija sedmica ove godine. Ali, ako već govorimo o Evropskom prvenstvu, onda moramo da pokažemo igru iz tih utakmica da bismo prošli”, jasan je selektor.

O Italiji naš selektor kaže…

“To je reprezentacija koja igra “jedan na jedan”, nešto slično kao Island, samo ne na tom nivou. Znaju da odigraju čvrstu odbranu, imaju odličnog golmana koji kad ima dan brani stvarno dobro. Vjerujem da će za nas pripremiti duboku varijantu odbrane, jer sam vidio da su protiv Francuza, dakle protiv ekipa koje imaju dobre šutere, igrali 3-3 ili duboku 5-1 zonu”, objasnio je Šola.

U jedno je hrvatski stručnjak siguran.

“Naravno da smo rejtingom bolja ekipa od njih, kvalitetniji smo, ali to moramo da dokažemo na terenu u četvrtak i nedjelju”, kaže hrvatski stručnjak.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA