Vučić: Amandmani Crne Gore odvratna igra i perfidan trik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sjutra putuje u Njujork gdje će se raspravljati o rezoluciji o Sredbrenici da bi se borio i da će se suprotstaviti jače nego što se misli.

„U četvrtak će biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri“, istakao je Vučić.

Vučić je pred put u Njujork gdje će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji o Srebrenici 23. maja rekao da će imati mnogo sastanaka i da će se boriti.

„Rekao sam ljudima u delegaciji, ako niste spremni da se borite, neka ne idu, a ako su spremni neka pođu. Ujutru ćemo se naći sa predstavnicima Srba iz regiona u Hramu Svetog Save. Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle“, rekao je Vučić za Pink.

On je podsjetio da je Crna Gora priznala Kosovo.

„Mi poštujemo susjede i međunarodno pravo, ne mogu uvijek da razumem sve. Za mene je odvratna bila igra oko amandmana, i sa kim su pregovarali oko toga, iznijeću u petak po povratku iz Njujorka“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, riječ je o prljavoj igri i perfidnom triku. Kaže da se nisu dogovarali oko amandmana sa Srbijom.

„Ako je tako, šta će vam rezolucija. Svi su već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku riječ. Neko je to radio jer je htio sopstvenu savjest da opere što će da glasaju za. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Nije Srbija narušila integriter Crne Gore i povelju UN, već ona. Nije Srbija donijela rezoluciju, već oni učestvuju u donošenju rezolucije o genocidu“, ocijenio je predsjednik Srbije.

Foto: Kabinet predsjednika Srbije

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA