Janjić: Hoćemo pobjedu

Nakon poraza u Švajcarskoj, mlada reprezentacija Crne Gore, danas gostuje u Albaniji. Domaćoj je ovo četvrta, a selekciji Crne Gore treća utakmica u aktuelnom ciklusu kvalifikacija. Na stadionu u Rogožini, u okrugu glavnog grada Tirane, meč počinje u 14.30 časova. Kapiten „crvenih Nikola Janjić, vjeruje da će danas selekcija, koju on predvoditi slaviti.

– Utakmica sa Albanijom neće biti jednostavna. Valjda ne treba da ističem da će motiv kod svih nas biti najveći. U jednom sam siguran, a to je da ćemo dati sve od sebe. Moramo biti oprezni u svakom trenutku, ali i istovremeno biti spremni da kreiramo igru na pravi način. Osnovno je i da u meč uđemo sa samopouzdanjem, sa vjerom u sebe, psihološki snažni da izdržimo sve šta nas očekuje u ovom meču.

Od očekivanja se ne može pobjeći.

– Do uspjeha naravno ne možemo doći, ako ne ispoljimo maksimalnu borbenost i požrtvovanost. Ne smijemo baš nijednog trenutka, da pomislimo da će biti lako. Jasno je da je svaka utakmica priča za sebe, a posebno ova. Hoćemo pobjedu, borićemo se svim srcem za to, a vidjećemo da li će to biti dovoljno da uzdignute glave okončamo meč sa selekcijom Albanije – poručuje Nikola Janjić.

Izvjesnost pred ovakve kvalifikacione utakmice praktično ne postoji?

– Moramo biti još disciplinovaniji, još organizovaniji i konkretniji, nego što je to bio slučaj u Švajcarskoj. Sportski je nadati se da ćemo pobjediti. Valjda ne treba da ističem da će motiv kod oba rivala biti najveći. Igramo sa timom koji je savladao i Jermeniju, i Rumuniju, i to se jednostavno mora poštovati. Sa druge strane vjerujem i u naše mogućnosti. Bez ikakve kurtoazije tvrdim da Albanija ima dobar, uigran tim. U sportu, fudbalu naročito, nema sigurnih ishoda. Po svemu će to biti specifična utakmica, u kojoj moramo da budemo prevashodno takmičari. Nama dakle ostaje da prilaz meču bude maksimalno motivisan i da jednom ozbiljnom igrom pokušamo da obradujemo naše navijače. Učinićemo sve da se dostojno suprostavimo, sve drugo ličilo bi na bježanje od odgovornosti i traženje alibija. U Tiranu nismo došli na izlet, već zaista da pokušamo da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i pobjedimo – zaključio je Nikola Janjić.

Foto: Dan

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA