Herceg Novi poveo u finalnoj seriji

Odbojkašice Herceg Novog pobijedile su Luku Bar 3:0 (25:19, 25:20, 25:20) u prvoj utakmici finala plej ofa EPCG Superlige. Novljanke su ovom pobjedom sačuvale domaći teren u povele u finalnoj seriji.

Dobar početak utakmice imale su obje ekipe, rezultatski izjednačeno bilo je do sredine seta. Odbojkašice Luke Bar “zaprijetile” su u dva navrata i povele dva razlike (16:14, 17:15), nakon čega je aktualni šampion, Herceg Novi, okrenuo rezultat u svoju korist i poveo u setovima 25:19.

U egalu je bio sastav Vladimira Milačića i u drugom dijelu igre, nije dozvolio Novljankama da se “odlijepe” i lako dođu do drugog seta. Domaći sastav, ipak, nije dozvolio iznenađenje pa je riješio i drugi set u svoju korist 25:20.

Borila se Luka Bar i u posljednjem setu, pružila dobar otpor, ali je sa druge strane branilac titule bio siguran i slavio maksimalnim rezultatom.

Kod domaćih, najviše poena osvojila je kapitenka Ralitsa Vasileva – 11, poen manje imala je Daria Čabonenko, a pratila ih je Oksana Jakušina sa 9. Kod gošći po osam poena upisale su Iva Pepđonović i Vitoria Aieska.

Druga utakmica finala plej ofa na programu je u subotu od 18 sati, a domaćin je Luka Bar u SC “Topolica” u Baru.

Foto: OSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA