FK Budućnost i FK Sutjeska podržali legendu crnogorskog fudbala Dragana Guza Vujovića

Višestruki šampioni Crne Gore – FK Budućnost Podgorica i FK Sutjeska Nikšić podržali su legendu crnogorskog fudbala Dragana Guza Vujovića, za kojeg smatraju da treba da bude novi predsjednik Udruženja klubova FSCG – Centar.

Delegati ta dva uspješna kluba potpisima su podržali kandidaturu Vujovića za važnu poziciju u crnogorskom fudbalu, potvrđeno je portalu PRESS.

„Izvršni odbor donio je odluku o raspisivanju Izborne Skupštine Udruženja klubova FSCG – Centar, koja će se održati 08.11.2023. godine u Podgorici, a na kojoj će se, shodno Statutu Fudbalskog saveza Crne Gore i Statutu Udruženja klubova FSCG – Centar, izabrati predsjednik Udruženja“, saopšteno je 29. septembra nakon XII sjednice Izvršnog odbora FSCG.

Izborna Skupština Udruženja klubova FSCG – Centar trebala je da se raspiše neposredno nakon smrti bivšeg predsjednika i funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Vladana Vučelića.

Upravo Vujović važi za kandidata koji treba da donese promjene u crnogorskom fudbalu – da nakon više decenija dođe do smjene ljudi bliskih nekadašnjoj vlasti DPS-a.

On je u nekoliko navrata u prethodnom periodu kritikovao rad nelegitimnog čelnika Fudbalskog saveza Crne Gore i fudbalske legende – Dejana Savićevića.

Crnogorski klupski fudbal danas se nažalost nalazi na evropskom dnu i promjene su neophodne.

Zato se u narednih nekoliko dana očekuje da Vujovića podrže i drugi fudbalski klubovi u zemlji, nakon čega će najvjerovatnije biti održana i konferencija za javnost kandidata za čelo Udruženja klubova FSCG – Centar.

Vujović Foto: RTNK

Naslovna foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA