Evropski kup u Sarajevu: Četiri medalje za džudiste Akademika

Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke koji je održan u Sarajevu i na kome je učestvovalo 240 takmičara iz 71 kluba i 13 zemalja, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.

Zlatne medalje su osvojili Milorad Tadić i Milan Barović dok su bronzana odličja pripala Vanji Guzini i Lazaru Erakoviću.

Milorad Tadić je u prvom kolu kategorije do 38kg bio slobodan dok je u narednom meču efektnim iponom pobijedio Litvanca Matasa Olšauskasa. U četvrtfinalu bio je bolji od Srbina Nikole Delića, a u polufinalu savladao je aktuelnog prvaka Srbije Kristiana Lehnija. U finalnom meču nakon rovovske borbe i skoro tri dodatna minuta u produžecima, savladan je reprezentativac Litvanije Rokas Jasaitis.

Milan Barović je u prvom kolu kategorije do 42kg bio slobodan dok je u narednom meču bio bolji od predstavnika Srbije Simeona Nikolića. U četvrtfinalu pobijedio je reprezentativca BIH Matiju Sorajića, a u polufinalu je efektnim iponom savladao Bugarina Radoslava Jotova. U finalnoj borbi Milan je u taktički perfektnom meč pobijedio jednog od najperspektivnijih džudista bugarske Hrista Šulekova i tako se popeo na pobjedničko postolje u najbrojnioj muškoj kategoriji na turniru.

Vanja Guzina je u prvom kolu kategorije do 52kg pobijedila reprezentativku BIH Esmu Sarčević dok je u četvrtfinalu nakon preokreta savladala Hrvaticu Anu Mariju Račić. U polufinalnom meču nakon neopreznosti izgubila je dobijeni meč protiv reprezentativke bugarske Marie Markove dok je u borbi za treće mjesto prelijepim iponom savladala Hrvaticu Laru Rodić.

Lazar Eraković je u prvom kolu kategorije do 60kg pobijedio Srbina Iliju Stankovića dok je u četvrtfinalnom meču savladao reprezentativca BIH Amara Sunulahpašića. U polufinalnom meču bolji je bio Bugarin Ivan Nikolčev koji je kasnije osvojio zlatnu medalju. U borbi za bronzu Lazar je efektnim iponom savladao repreznativnog kolegu i aktuelnog prvaka Balkana Filipa Miloševića iz Kotorskog kluba Champion.

Takmičare su predvodili treneri Marinko Đurđevac i Predrag Stanjević.

Foto: DžK Akademik

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA