Ekipa „Ljubović“ pobjednik turnira u stonom tenisu

Ekipa Ljubović pobjednik je drugog izdanja manifestacije “PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni” čije je finale održano protekle subote u Bemax parku.

Po završetku grupne faze, u kojoj su timovi igrali po sistemu “svako sa svakim”, po dva najbolja iz obje grupe ukrstila su koplja u polufinalu: Ljubović je rezultatom 3:1 savladao Milenijum (Haverić – Dragović 15:6, Milić – Rogić 15:14, Davidović – Čalović 14:15, Rakonjac – Petrović 15:7) i zakazao finalni obračun Moračom koja je igrala 2:2 sa Sahat kulom, ali je zahvaljujući većem broju osvojenih poena (52:48) zaslužila meč za titulu (Tomović – Martinović 15:8, Polić – Kostić 15:10, Hodžić – Filipov 12:15, Sinđić – Andrijević 10:15).

Izuzetno zanimljivo i uzbudljivo bilo je u finalnoj borbi. Morača je povela sa 2:0 u setovima uspjesima Balše Tomovića protiv Dada Haverića (15:12) i Dejana Polića protiv Davida Milića (15:7) i djelovalo je da je tok meča definitivno određen. Međutim, Marko Davidović je sjajnim izdanjem savladao Samira Hodžića (15:7) i vratio nadu svojoj ekipi, da bi u završnom činu junakinja finala Anđela Rakonjac pobijedila svoju rivalku, prošlogodišnju šampionku Katarinu Sinđić, rezultatom 15:6 za rezultat 2:2 u setovima i trijumf na poene 49:43.

Duel za treće mjesto i novčanu nagradu od 300 eura pripao je Sahat kuli u sastavu Stefan Martinović, Dušan Kostić, Mihail Filipov i Mirjana Andrijević, koja je nadigrala Milenijum, čiji su takmičari Petar Dragović, Viktor Rogić, Sreten Čalović i Ana Petrović od organizatora dobili utješni poklon – po specijalni reket za stoni tenis za vanjsku upotrebu sa kojima su igrani turniri. Sahat kula je trijumfovala 3:1 (Dragović – Martinović 9:15, Rogić – Kostić 15:12, Čalović – Filipov 10:15 i Petrović – Andrijević 8:15).

 (foto:Glavni grad PG)

Pobjedničkoj ekipi pripala je prva nagrada u iznosu od 700 eura, dok će članovi drugoplasiranog tima podijeliti 500 eura.

“Želim da se zahvalim svim učesnicima, njih 120, koji su se na turnirima nadmetali u duhu fer-pleja, našim partnerima iz STK Spin na profesionalnom odnosu, kao i svim medijima koji su doprinijeli promociji i popularnosti ovog događaja. Interesovanje za ‘PG ping pong’ je među podgoričkim rekreativcima, ljubiteljima stonog tenisa, u njegovom tek drugom izdanju, bilo zaista ogromno. Mogli smo da popunimo još minumum dva kvalifikaciona turnira, što je rezultat za ponos i stimulans da nastavimo da radimo na tome da ova manifestacija postane tradicionalna. Na svim turnirima su nam vremenski uslovi išli na ruku, gledali smo kvalitetne stonoteniske duele i vjerujem da su novčane nagrade pripale najrevnosnijim igračima i timovima sa najvećom kohezijom“, kazao je koordinator takmičenja Miloš Stijepović iz Sekretarijata za kulturu i sport.

Finalni turnir počeo je minutom ćutanja, kao omaž Anđeli Bulatović, učesnici u oba izdanja manifestacije “PG ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni!”, koja je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći na Obzovici.

foto:Glavni grad PG

NIKŠIĆ PROGNOZA