Duel sa Bugarskom zagrijavanje za iskušenja u Noj-Ulmu

Još na polovini kvalifikacija, pobjedom nad Srbijom u Zrenjaninu, rukometašice Crne Gore su izborile osmo uzastopno učešće na evropskim prvenstvima.

Uslijedili su novi trijumfi nad Srbijom i Turskom, pa „lavice“ sjutra (18 časova, prenos na RTCG2) u „Morači“ imaju zicer protiv Bugarske da sa perfektnim skorom okončaju grupu 6.

Selektorka Bojana Popović će, kao i protiv istog rivala u Šumenu oktobra prošle godine, odmoriti nekoliko važnih igračica (Marinu Rajčić, Tatjanu Brnović i Dijanu Mugošu), kako bi bile svježe za ono najvažnije – kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se od 11. do 14. aprila igra u njemačkom Noj-Ulmu.

„Bitan je meč, jer nemamo puno treninga, tako da je važan svaki momenat koji provedemo zajedno na terenu. Utakmica sa Bugarskom je vjerovatno najvažnija za nas mlađe, jer do sada nismo imale puno prilike da igramo, a neke će prvi put zaigrati u ‘Morači’ za reprezentaciju“, rekla je 20-godišnja Nađa Kadović, koja će u odsustvu Mugoše dobiti šansu na lijevom krilu.

„Lavice“ su prije tri dana savladale Tursku u gostima 30:28, ali im je trebalo puno vremena da uhvate pravi ritam i slome otpor domaćina.

„Prije utakmice u Rizeu smo imale samo trening i po, bio je i težak put. Bilo nam je potrebno vremena da se ‘sastavimo’ i da nam se vrati osjećaj za zajedničku igru. Ali, kada je trebalo bile smo tu, a najbitnija je pobjeda. Najviše smo imale tehničkih grešaka, to je bilo loše. Očekujem da to ispravimo, da se bolje vraćamo i sigurna sam da ćemo pokazati šta znamo“.

Kadovićeva već dugo gleda utakmice Njemačke i Slovenije, glavnih rivala za dva mjesta koja sa kvalifikacionog turnira vode na Igre u Parizu.

„Nas nekoliko iz Budućnosti je već u februaru završilo nastupe u Ligi šampiona, tako da smo imale dovoljno vremena da se spremimo. Pratimo protivnike i sve jedva čekamo sljedeću sedmicu“.

„Lavice“ u Njemačku putuju u srijedu, a dan kasnije igraju sa autsajderom Paragvajem. U subotu je obračun sa Njemačkom, a ključni će svakako biti duel u nedjelju sa Slovenijom Dragana Adžića.

„Biće baš teško jer je Njemačka domaćin. Vidjele smo i kako je njima bilo kod nas, kada nam je publika bila osmi igrač. Uz posvećenost kakvu imamo i atmosferu koju smo napravile za ovih nekoliko dana, ne sumnjam u naš uspjeh“, poručila je Nađa Kadović.

Najmlađa u ovom timu je Nikolina Marković, koja je krajem januara proslavila 20. rođendan. Srednji bek Rudara, koji je u finišu Lige šampiona dobio i šansu u dresu Budućnost Bemaxa, jedva čeka meč u „Morači“.

„Puno će mi značiti da igram za svoj grb, pogotovo u A selekciji. Igranje za reprezentaciju je poseban osjećaj, neopisiv. Utakmica nema rezultatski značaj, ali se nadam da ćemo mi mlađe maksimalno iskoristiti šansu koju dobijemo. Evropsko prvenstvo se igralo ovdje i na tribinama je bio neopisiv osjećaj. Sada ću biti na terenu u ovoj sali i presrećna sam i prezahvalna. Nadam se da će publika biti sa nama, kao i uvijek“, naglasila je Markovićeva.

Jedna od nada crnogorskog rukometa je debitovala za seniorsku reprezentaciju baš protiv Bugarske prošlog oktobra.

„Igračice Bugarske su nam nepoznate, jer se ne susrećemo sa njima u Ligi šampiona, niti naše ostale igračice u svojim šampionatima. Utakmica zbog toga može da bude malo komplikovana, jer danas svi igraju rukomet“

Iako će danas prvi put osjetiti kako je igrati u najvećoj dvorani u zemlji, mlada rukometašica priznaje da najviše razmišlja o bitkama u Noj-Ulmu.

„S obzirom na to da je riješena situacija za Evropsko prvenstvo, u mislima su nam kvalifikacije za Olimpijske igre. Jaki su protivnici, sa igračicama koje nose igru u svojim klubovima. Biće teško, ali vjerujem u svoju ekipu“, zaključila je Nikolina Marković.

Foto: RSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA