Crna Gora kreće u razigravanje: Prvi protivnik Grčka

Vaterpolisti Crne Gore igraju od 10 časova protiv Grčke, razigravanje od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Naš tim nije uspio da pređe stepenik četvrtfinala, gdje smu naišli na sjajnu ekipu Španije koja je sigurno među favoritima za osvajanje zlata. 

Iako razigravanje često nema naboj, u ovoj situaciji je ipak bitno jer determiniše šešir u kojima će ekipa Vladimira Gojkovića da se nađe na Olimpijskom turniru u Parizu. 

Ukoliko bude bolja od Srbije, crnogorska reprezentacija naći se se u petom “šeširu” sa slabije plasiranom ekipom u Dohi, između Hrvatske i Italije. U suprotnom, naći će se u posljednjoj liniji žrijeba sa Hrvatskom.

Detalje o kombinatorici i šeširima za OI možete da pročitate na linku ispod. 

Sa Grcima smo igrali prije mjesec dana kada smo u meču za peto mjesto poraženi od „Helena“ 15:10.

Grčka je veoma kvalitetna ekipa, a naš vaterpolista Aljoša Mačić smatra da ipak možemo do pobjede.

“Igrali smo sa njima isto u razigravanju u Zagrebu. Gledaćemo da pokrijemo njihove najbolje tačke, centre i par šutera koje imaju. Odlična su ekipa, ali vjerujem da možemo da ih savladamo i upišemo još jednu pobjedu protiv tih vrhunskih ekipa“, zaključio je Mačić.

Loše vijesti su međutim stigle iz Dohe da je naš reprezentativac Konstantin Averka povrijedio prst ruke, i da ga čega sigurno pauza od dva mjeseca. 

Foto: VPSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA